Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Pozrite sa, koľko po novom zarába primátor Matúš Vallo!

Edita Silna
Edita Silna nov 22

 

Primátorovi Bratislavy Matúšovi Vallovi schválili mestskí poslanci plat, ktorý je v porovnaní s platmi starostov ostatných hlavných miest skutočne štedrý.

 

Aktuálny základný plat primátora hlavného mesta SR je 4032 eur. Vypočítava sa súčinom priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve a príslušného násobku.

 

Na návrh starostu Vrakune a mestského poslanca Martina Kuruca mestské zastupiteľstvo rozhodlo, že Vallovi zvýšia základný mesačný plat o 50 percent na sumu 6048 eur.

 

V odôvodnení uvádza, že Vallo sa ako šéf bratislavskej samosprávy chopil šance, svoju prácu robí dobre a nebál sa doteraz pustiť aj do takých problematických tém, ako je parkovacia politika.

 

Dohoda strán Za ľudí, PS/Spolu a KDH má priniesť Slovensku zmenu!

Sledujte brífing predstaviteľov strán Za ľudí, PS/Spolu a KDH…

 

Rovnaký postoj k zvyšovaniu platov zaujali kandidáti reprezentujúcich „slušných ľudí“ aj v ďalších mestách a samosprávach.

 

Župan Banskobystrického kraja Ján Lunter,  navrhoval pre riaditeľa Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Matúša Hollého plat, ktorý by sa s odmenami vyšplhal až na 7000 eur a po 5000 eur pre jeho manažérov. Po kritike aj zo strany Petra Pellegriniho, od tohto návrhu upustili.

 

Novému primátorovi Nitry Marekovi Hattasovi poslanci schválili zvýšenie platu o 30 %. Mesačne zarába 4391 eur.

 

Truban s Matovičom majú jasný spoločný cieľ, a ten znie TAKTO!

Opozícia si musí robiť svoju robotu, Slovensko treba očistiť od mafie, rozhodujú činy a nie slová…

 

V Košiciach zasa odhlasovali zvýšenie základného platu primátora o 40%. Poláček tak dva mesiace od nástupu poberá plat 5316 eur. O 25% si polepšila  aj jeho námestníčka Lucia Gurbaľová z KDH, mesačne zarobí 3500 eur. Na otázku médií, aký je dôvod, resp. kde viceprimátorka vidí úspech svojho šesťmesačného pôsobenia, ktorý je tak markantný, aby to viedlo k zvýšeniu platu, nedokázal nik z magistrátu v Košiciach dať normálnu odpoveď.

 

Takto vyzerajú platy starostov svetových metropol:

Paríž  8,684 € , 2230000 obyvateľov

Madrid 7,916eur € , 3320000 obyvateľov

Rím 7,962 € , 2 850 000 obyvateľov

Praha 5,054 € , 1300000 obyvateľov

Bratislava 6,048 € , 450000 obyvateľov

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak