Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Neuveríte, prečo sudca vyhodil Harabina z pojednávacej miestnosti!

Šéfredaktor konšpiračného časopisu Zem a vek Tibor Eliot Rostas je vinný z hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Rozhodol o tom samosudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku.

 

Rostasovi udelil peňažný trest štyritisíc eur, prípadne náhradný trest odňatia slobody vo výmere troch mesiacov, keby nebol schopný zaplatiť. Rozsudok nie je právoplatný.

 

Podľa obžaloby v máji 2017 zverejnil Rostas v časopise Zem a vek článok s názvom Klin židov medzi Slovanmi, v ktorom uviedol citácie údajných myšlienok rôznych osobností slovenskej histórie, v ktorých vyjadrovali negatívne postoje k židovskej komunite.

 

 

Pred Justičnou akadémiou, kde sa pojednávanie konalo, parkoval harabiňák – autobus, ktorý využíva počas predvolenej kampane líder strany Vlasť Štefan Harabin. Ten bol Rostasa osobne podporiť na predošlom pojednávaní a urobil tak aj dnes.

 

No Harabina dnes vyviedli zo súdnej siene, pretože narúšal pojednávanie. Pri vykázaní z miestnosti nezabudol Harabin poznamenať pár slov na adresu sudcu. Išlo väčšinou o rôzne odvodeniny mena konšpirátormi nenávideného finančníka Georga Sorosa.

 

„Ste Sorosov mopslík,“ povedal Harabin sudcovi, keď ho z miestnosti vyvádzali policajti.

 

Z miestnosti odišli aj viacerí Rostasovi fanúšikovia, ktorí kričali, že rozsudok je hanbou justície.

 

Harabin povedal, čo si myslí o adopciách detí homosexuálmi

Stefan Harabin si nedával servítku pred ústa…

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak