Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Máme sa báť? Andrej Kiska odhalil jeho plány s utečencami

V prípade novej liberálnej vlády sa majú Slováci skutočne na čo „tešiť.“ Potenciálny budúci premiér Andrej Kiska opäť zopakoval, že Slovensko ako „úspešná krajina“ by mala prijať aspoň zopár stoviek, alebo tisícok utečencov. Dokonca vyhlásil, že je to našou morálnou povinnosťou.

 

Bývalý prezident Andrej Kiska , v súčasnosti predseda strany Za ľudí, už v minulosti vyhlásil, že by Slovensko malo prijať tisíce utečencov. Na otázku moderátorky Moniky Tódovej, prečo v minulosti odmietol ponuku Richarda Sulíka, aby sa stal volebným lídrom strany SaS, odpovedal nasledovne:

 

„Ja som to Rišovi jasne vysvetlil. Pozri sa Rišo, ty priťahuješ určitý typ voličov a ja priťahujem určitý iný typ voličov. Ty priťahuješ svojou silnou protimigračnou rétorikou s jasným sa vymedzovaním aj voči euru, často aj voči Merkelovej. Ja mám tú rétoriku inú. Ja hovorím, že euro je podľa mňa fantastické, že pri utečencoch by sme mali v sebe nájsť tú morálnu povinnosť a prijať, ukázať, že sme moderný, vyspelý štát a prijať aspoň zopár tisícok ľudí,“  vyhlásil Kiska.

 

Odhalili sme, čo ukrýva Kiskova strana Za ľudí!

Strana Za ľudí exprezidenta Andreja Kisku ukrýva…

Andrej Kiska ani tesne pre voľbami svoju „slniečkarsku“ rétoriku nemení. V najnovšej relácii „Na telo“ na TV Markíza dostal od diváka otázku : “Chcem sa opýtať pána Kisku , či si nemyslí, že moderný štát z nás spravia migranti , ako to spomínal v jednom rozhovore, kde povedal, že musíme ukázať, že sme moderný, vyspelý štát a prijať pár tisíc migrantov.“

 

Kiska sa najprv ohradil, voči tomu, že by niekedy povedal , že chce prijať migrantov. Tvrdí, že vždy hovoril o utečenoch. V skutočnosti ale migrant je synonymom slova utečenec.

“Hovoril som o tom, že je našou morálnou povinnosťou ako úspešnej, skutočne úspešnej krajiny pomôcť zopár stovkám, možno tisíckam ľudí, ktorí utekajú pred vojnou a násilím. Tak ako tu prišlo tých 120 asýrskych kresťanov z Iraku , tak takto pomôcť, ukázať, že tak ako od nás utekali desiatky tisíc ľudí na Západ , tak teraz prijať zopár ľudí je podľa mňa morálnou povinnosťou,“ povedal Kiska.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak