Type to search

DOMÁCE SPRÁVY

Korupcia v nemocnici? NAKA zasahovala na viacerých miestach

Okrem razie pod Tatrami policajti majú aj ďalšiu akciu, ktorá je okrem boja s korupciou zameraná aj na majetkovú trestnú činnosť.

 

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) dnes zasahovali v nemocnici v Poprade. Podľa TV Markíza odniesli generálneho riaditeľa Petra P. priamo z porady na výsluch do Bratislavy. Na výsluchu skončili viacerí zamestnanci vrátane najmenej jedného primára, ich však vypočúvajú v Poprade. 

 

Dôvodom policajného zásahu boli podľa televízie podozrenia z korupcie, ktoré sa netýkajú len popradskej nemocnice, ale polícia zasahuje na viacerých miestach na Slovensku. Policajné úkony majú súvisieť aj s korupciou pri nákupoch medicínskych prístrojov. 

 

Okrem akcie pod Tatrami príslušníci NAKA zasahujú aj na viacerých miestach západného Slovenska.  „Ide o akciu ‚Šporiteľňa‘ v súvislosti s korupciou a majetkovou trestnou činnosťou,“ tvrdia muži zákona.

 

Policajti aktuálne vykonávajú domové prehliadky, prehliadky iných priestorov a pozemkov za účelom zaistenia vecí dôležitých pre trestné konanie. „Zadržali sme 18 osôb, s ktorými vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony. Viac informácií poskytneme, keď to procesná situácia dovolí,“ uzavreli policajti.

NAKA odhalila, v čom klamala Jankovskej sestra!

Komisia aj Súdna rada jednohlasne odporučili predsedníčke Súdnej rady iniciovať…

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak