Type to search

SPRÁVY

Neuveríte, čo spája bývalého šéfa tajných Balciara s mafiou!

Šéf Vojenského spravodajstva Ján Balciar mal už viackrát problém vysvetliť, kde a ako nadobudol majetok, ktorým momentálne disponuje.

 

Štátny majetok v národnom parku sa cez prostredníka spojeného s mafiou dostal až k šéfovi vojenských tajných Jánovi Balciarovi. Ten sa pozemok hneď vedľa horského vrchu rozhodol vybetónovať.

 

Ján Balciar chatu kúpil od Pavla Pančíka, ktorý vo firme KJPP podnikal s niekdajšou dvojkou Mikuláša Černáka Jánom Kánom. Dodnes v nej Pančík pôsobí s ľuďmi odsúdenými za násilnú kriminalitu.  

 

Mikuláš Černák prezradil, že „Pančík bol poskokom Andreja Ambróza, dnes je to Kánov poskok,“ uvádza mafián a odsúdený vrah na margo Pančíkovej mafiánskej histórie.  

Od Pančíka pritom Balciar nekupoval iba chatu Barbora s pozemkami, ale aj tri zo svojich dvanástich apartmánov na Táloch.

 

Pančík nehnuteľnosť od ministerstva získal v roku 2009 na základe súťaže, v ktorej prišlo päť ponúk. Pančík pritom podľa doručených ponúk nebol ani pôvodným víťazom súťaže.  

 

Jeho cenová ponuka pritom bola až druhá najvýhodnejšia. Víťaznú ponuku s cenovkou 19 800 eur však uchádzač stiahol „z dôvodu rodinných a zdravotných problémov“.   

 

Ministerstvo následne oslovilo Pančíka, ktorý dal druhú najvýhodnejšiu ponuku vo výške 17 200 eur. Meno víťaza i ďalších uchádzačov o chatu Barbora ministerstvo z dokladov vymazalo.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak