Type to search

POLITIKA

Pozite sa na tvrdú reakciu Matoviča na všetkých kritikov!

Edita Silna
Edita Silna apr 13

Igor Matovič od zavedenia prísnych opatrení čelí masívnej kritike. Po uzavretí piatich rómskych osád na východnom Slovensku sa k oponentom premiéra pridali aj ľudskoprávni aktivisti.

 

Podľa Matoviča mu vyčítajú, že je to nehumánne, nesprávne a zamerané proti rómskym spoluobčanom. Ako to už u lídra OĽaNO býva zvykom, na kritiku reagoval spôsobom sebe vlastným.

 

“Premilení ´ľudskoprávni´ aktivisti – skúsme ísť na to inak – poďte príkladom – šup zoberte si rúška, rukavice, batôžky – a hor sa do karantenizovaných osád! Veľmi sa tam teraz vaša nezištná a odvážna pomoc zíde,” píše na svojom facebookovom účte Matovič. “… a ak by ste sa napriek vašim odvážnym rečiam báli ísť na miesto činu, skúste nabrať odvahu ísť aspoň do všetkých doteraz netestovaných osád – máte ich na výber k dispozícii stovky. Potrebujeme vás v teréne na osvetu, nie v bezpečí na mudrovanie. … a ak by sa nakoniec ukázalo, že odvážni ste len za bratislavskou klávesnicou, tak buďte ticho a neznevažujte prácu stoviek odvážnych ľudí (policajtov, vojakov, hygienikov, zamestnancov obecných a mestských úradov, sestričiek, lekárov, dobrovoľníkov a mnohých ďalších),” pritvrdil Igor Matovič.

 

Podľa premiéra sú uvedené opatrenia v osadách protiepidemiologický postup všade na svete, a teda neboli zamerané proti Rómom, ale majú chrániť ako ich, tak aj ľudí mimo osád.

Zrúti sa náš premiér? TOTO mu odkazuje psychológ

Viac informácií sa dočítate v článku…

“Zároveň platí, že každému nakazenému a jeho blízkemu z karantenizovanej osady je umožnené z osady odísť do štátnej karantény, a využíva to len minimum z ľudí v osadách. Ak sa vyskytne ´nerómske sídlisko či obec, kde bude hroziť rovnaké zvrhnutie sa epidémie do jeho/jej okolia, zavrieme ju úplne rovnako do karantény … lebo karanténa je hygienické´, nie rasistické opatrenie,” uzavrel na koniec premiér.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak