Type to search

ZAHRANIČIE

Koronavírus pochádza z laboratória! USA prejavila nedôveru Číne

Edita Silna
Edita Silna apr 16

Minister zahraničia USA Mike Pompeo uviedol, že americká vláda vie, že inkriminované trhovisko sa nachádza len niekoľko míľ od laboratória.

 

Americký prezident Donald Trump v stredu oznámil, že sa jeho vláda snaží zistiť, či koronavírus pochádza z laboratória v čínskom Wu-chane. Americký minister zahraničia Mike Pompeo medzitým povedal, že Peking by “mal ísť s pravdou von” a oznámiť, čo vie. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Pôvod vírusu zostáva záhadou. Šéf zboru náčelníkov štábov Mark Milley v utorok oznámil, že velenie americkej armády sa prikláňa k názoru, že pôvod terajšej globálnej nákazy je prírodný a že koronavírus nebol vyvinutý v čínskych laboratóriách, ale nemožno to povedať s úplnou istotou.

Vedci zistili pôvodcu smrteľného a zmutovaného koronavírusu!

Viac informácií sa dočítate v článku…

“Prevažujúce dôkazy naznačujú, že pôvod je prírodný. Iste to však nevieme,” povedal Milley.

 

Americká televízia Fox News v stredajšej reportáži uviedla, že koronavírus pochádza z wuchanského laboratória. Za jeho vývojom však podľa televízie nestála snaha Pekingu vytvoriť biologickú zbraň, ale skôr sa Čína snažila dokázať, že má rovnaké či väčšie schopnosti identifikovať a likvidovať vírusy ako Spojené štáty.

 

Podľa reportáže sa v laboratóriu, kde sa vykonávajú experimenty s vírusmi, v dôsledku nedostatočných bezpečnostných opatrení niekto koronavírusom nakazil, a nákaza sa potom objavila na neďalekom trhovisku, kde sa predávajú divoko žijúce zvieratá.

Čína obvinila Rusko zo zlyhania pri koronavírusových opatreniach!

Viac informácií sa dočítate v článku…

Trump na tlačovej konferencii uviedol, že si je správ o úniku vírusu z laboratória vedomý. “Veľmi dôkladne skúmame túto príšernú situáciu, ktorá sa stala,” povedal. Na otázku, či o tom hovoril so svojím čínskym náprotivkom Si Ťin-pchingom, americký prezident odpovedal, že to nechce komentovať. “Jednoducho o tom nechcem hovoriť, v tejto chvíli to nie je vhodné,” zdôraznil.

 

“Čínska vláda musí ísť s pravdou von,” povedal šéf americkej diplomacie s tým, že by Peking mal pomôcť vysvetliť, ako sa vírus začal šíriť.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak