Type to search

SPRÁVY

Opitý náčelník polície havaroval! Pozrite si jeho reakciu

Toto mu teda nevyšlo. Náčelník Mestskej polície v Bratislave a bývalý vyšetrovateľ Gorily Marek Gajdoš sa vo štvrtok 23.4.  vracal z Bratislavy domov do Slovenského Grobu.

 

Neďaleko cieľovej destinácie však zišiel z cesty a jeho auto skončilo prevrátené na streche. Privolaná policajná hliadka mu zistila alkohol v dychu. Gajdoš si sype popol na hlavu a ponúkol svoju rezignáciu.

 

Celá udalosť sa stala krátko po jedenástej hodine v noci medzi Chorvátskym Grobom a Slovenským Grobom pri Pezinku. Gajdoš sa mal vracať z Bratislavy domov, no jeho auto sa dostalo mimo vozovky a skončiť malo prevrátené na streche. Priznáva, že hliadka mu dala fúkať s pozitívnym výsledkom. “Chcem sa hlboko ospravedlniť. Sklamal som obyvateľov nášho mesta, členov zboru Mestskej polície, vedenie mesta a seba samého. Ako náčelník Mestskej polície som zodpovedný nielen za dodržiavanie zákona, ale musím v prvom rade ísť príkladom. Včera vo večerných hodinách som v tomto na plnej čiare zlyhal. V dôsledku mikrospánku som počas vedenia vozidla zišiel z cesty a spôsobil škodovú udalosť. Dôsledkom tejto nehody boli škody na mojom vozidle, nikto iný nebol účastný ani poškodený. Čo je ale podstatné, po kontrole hliadkou polície mi bol nameraný zvyškový alkohol,” povedal Gajdoš.

Hovorí, že nápor je v súčasnosti obrovský, či už v dôsledku domácej izolácie alebo mimoriadneho nasadenia v prvej línii. “Ale ani takéto okolnosti neospravedlňujú moje zlyhanie. “V ťažkých časoch, keď obyvatelia nášho mesta skladajú veľké obety vo svojich bežných životoch, som nás všetkých sklamal. Bola to hlúpa chyba, za ktorú som pripravený niesť plnú zodpovednosť a vedeniu mesta som ponúkol svoju rezignáciu. Ešte raz sa ospravedlňujem všetkým obyvateľom, mojim kolegom a vedeniu mesta,” dodal.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo hovorí, že mal s Gajdošom veľmi dlhý rozhovor o celej situácii aj čo jej predchádzalo. “Môžem sa to usilovať pochopiť ľudsky vzhľadom na okolnosti, o ktorých mi povedal. Na druhej strane je fakt, že ide o vážne profesionálne zlyhanie. Vážim si, že pán náčelník Gajdoš sa k celej veci postavil priamo bez akéhokoľvek vyhýbania sa zodpovednosti a ponúkol mi svoju funkciu,” povedal Vallo.

Počas kocnertu Braňa Mojseja sa stala TÁTO nečakaná vec!

Viac informácií sa dočítate v článku…

Zdôrazňuje, že rozumie, že sa od neho teraz očakáva rozhodnutie. “A musím povedať, že to nie je ľahké. Na jednej strane je toto vážne pochybenie. Rovnako je tu ale jeho doterajší bezchybný profesionálny kredit, výborné výsledky ako náčelníka mestskej polície, vrátane perfektnej spolupráce a koordinácii celej mestskej polície v súčasnej zložitej situácii v koronakríze. Toto všetko si chcem poriadne vyhodnotiť, zvážiť a na základe toho urobím rozhodnutie,” uzavrel Vallo.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak