Type to search

POLITIKA

Matovič povedal, čo nechcel! TOTO si myslím o Kollárovi

Edita Silna
Edita Silna máj 12

Igor Matovič otvorene priznal, ktorý koaličný partner sa správa najférovejšie, ale aj to, čo si myslí o Borisovi Kollárovi.

 

Pán premiér často stavia túto krízu do dvoch polôh – zachraňovať ľudské životy alebo ekonomiku. Ozrejmil nám aj to, prečo je taký vyhranený. “Ono to vôbec nie je buď – alebo. Slovensko práve tým, že chránilo zdravie a životy, si zároveň ochránilo aj zdravie firiem. Dnes máme najpripravenejšie firmy na obdobie, keď dopyt zo zahraničia príde. Naše firmy nevyrábajú preto, že im zo zahraničia nechodia objednávky, lebo ich subdodávatelia sú zatvorení v karanténe, majú chorých zamestnancov. Tým, že sme chránili zdravie a životy, sme ochránili zamestnancov a teda aj ekonomiku,” odpovedal premiér.

 

Na otázku, ako sa správajú jeho koaliční partneri odpovedal bez váhania. “Zatiaľ najviac dodržuje dohody. Hoci som očakával, že sa možno populisticky bude snažiť získavať body. To, čo teraz robí Sulík, som očakával od Kollára, a dnes môžem povedať, že som mu krivdil. Sme rodina sa správa mimoriadne zodpovedne aj v ťažkých situáciách. Stoja za vládou a populisticky sa správa Rišo Sulík,” prezradil Matovič.

Viacero odborníkov upozorňuje, že nám stúpne počet nebohých na odvrátiteľné úmrtia. Nevenuje sa koronavírusu príliš veľká pozornosť? “Odporúčanie, aby sa zastavili plánované operácie, prijala ešte bývalá vláda. Urobili to, pochopiteľne, aby sa nám nenakazili pacienti v rámci nemocníc a zároveň, aby sme si vytvorili kapacitu v nemocniciach na to, keď príde nápor pacientov s COVID-19. Nápor neprišiel, ale lekári a sestry stále majú trochu obavy ísť a začať operovať. Ono sa to rozbehne,” ukončil Matovič.


 


 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak