Type to search

POLITIKA

Sulík obviňuje Pellegriniho zo závažnej veci! Prečo Matovič nekoná?

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 13

Prečo Igor Matovič za mesiac nezrušil to, čo vymyslela narýchlo Pellegriniho vláda?

 

V programovom vyhlásení sa píše, že vláda chce znižovať zaostávanie domácich firiem slovenských podnikateľov za veľkými nadnárodnými firmami. Avšak práve teraz malé slovenské firmy, hlavne v potravinárstve strácajú svoju pozíciu. “No samozrejme, že to znie zvláštne, keď dnes robíme to, že nedovolíme nejakému malému obchodíku na ulici s domácimi potrebami, aby mal otvorené. Donútili sme ho zatvoriť aj za cenu, že skrachuje.  Zároveň si človek kúpi tie isté hrnce v Tescu či v Lidli, kde je ešte navyše omnoho vyššia koncentrácia zákazníkov. Ostáva mi tu rozum stáť. Fakt neviem, aký to má prínos. Takže nakoniec bolo celé zatvorenie len o tom, že naháňame zahraničným reťazcom zisky za cenu likvidácie našich maloobchodov,” odpovedal Sulík

 

Na otázku, kto to vymyslel, odpovedal jednoznačne. “My sme tento zákaz zdedili. Navrhol to ešte 13. marca dnes už bývalý premiér Pellegrini. Ako prvotné okamžité opatrenie to dávalo zmysel. V poriadku, ale samozrejme, opatrenia treba prehodnocovať. Keď stratia ekonomický alebo aj medicínsky zmysel, keď sa ukáže, že nemáme žiadnu nakazenú predavačku, dávno sa mala vláda prispôsobiť a predajne otvoriť.”

Prečo teda ešte nenastala oprava? “To je dobrá otázka. Musíme sa ju spýtať premiéra, lebo ja som opakovane toto navrhol. Aj na vláde aj na krízovom štábe. Hovoril som o tom s hlavným hygienikom. Hovorím vám, mal som chvíľu dojem, že sa premiér zaťal, povedal si nebude to a bodka,” ukončil rozhorčene Sulík.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak