Type to search

ŠOUBIZNIS

Mazurek to povedal na plné ústa! TOTO si myslím o Rytmusovi

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 18

Na Slovensku je opäť dusno! Potom, čo dvojica známych raperov, akými sú Rytmus a P.A.T. vydali skladbu ,,Neprispôsobiví” vyjadrujúcu sa k téme rasizmu, poslanec NR SR Milan Mazurek ihneď reagoval!

 

Prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti Facebook zverejnil status, kde hlavnú myšlienku spomínaného tracku ostro kritizuje.

 

Rozhneval ho najmä fakt, že Rytmus i jeho kolega z brandže P.A.T. zarábajú na Slovákoch a Čechoch, ktorých v ňom nazývajú rasistami a národmi opitými nenávisťou k jeho etnicite. Súhlasíte s ním?

“Za bežných okolností sa k takýmto veciam nevyjadrujem, no bohužiaľ majú tieto výnosné marketingové produkty veľký dosah na množstvo mladých ľudí, ktorí sú nimi následne ovplyvňovaní,” spustil Mazurek.

 

“O čo vlastne ide? Máme tu človeka, ktorý sa hrdo hlási k svojej etnicite, čo je samozrejme v poriadku. Ja sa rovnako hrdo hlásim k tomu, že som Slovák. Tento hrdý príslušník minoritnej etnicity však zarába obrovské peniaze vďaka Slovákom a Čechom, ktorí si kupujú jeho albumy, oblečenie, sledujú jeho videá či navštevujú jeho koncerty a mnohí ho vnímajú ako svoj vzor,” pokračoval.

 

Aj tento “umelec” vie dobre, že to o čom hovorí nie je pravda, ale keď zo seba urobí obeť diskriminácie, pripojí k tomu nejaký profesionálne natočený emotívny klip, venujúci sa veľmi kontroverznej téme, tak si získa milióny videní, a teda ďalšie peniaze od tých hnusných zlých rasistov..,” obvinil Patrika Vrbovského.

 

“Tento pán, ale aj všetci ďalší vedia, že akýsi “rasizmus” je záležitosťou len veľmi úzko profilovanej skupiny ľudí, ktorých je tak málo, že ani nestoja za reč. Percentuálne je ich určite viac medzi tými, ktorí pravidelne hovoria o “špinavých gádžoch”. Ľudia nemajú problém s asociálmi preto, akú majú farbu ale ako sa správajú, majú s nimi problém pretože páchajú kriminalitu, vo veľkom berú drogy, obťažujú ľudí, neznesiteľne zapáchajú, sú drzí a obsadzujú cudzie pozemky, stavajú si nelegálne osady, špinia si na vlastný dvor a odpadky hádžu pod okná, majú desať detí aj napriek vedomiu, že sa o ne nemajú ako postarať…” 

A ak by chcel tento pán nejako skutočne pomôcť k lepšiemu vnímaniu týchto ľudí medzi majoritnou spoločnosťou, chodil by po osadách a sám by sa ich snažil zmeniť k lepšiemu, z toho by ale nemal žiaden finančný prospech,” ukončil Mazurek.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak