Type to search

POLITIKA

Poznáme skutočný dôvod, prečo chce Matovič zavrieť v nedeľu všetky obchody!

Edita Silna
Edita Silna máj 22

Stále diskutovanou a stále nevyriešenou témou v koalícii je otázka otvorenia, resp. zavretia predajní po skončení koronakrízy počas nedieľ. Zatiaľ čo podpredseda vlády a minister hospodárstva – liberál – Richard Sulík z SaS je známy tým, že by rád nakupoval pečivo aj v nedeľu, premiér Igor Matovič z OĽaNO by najradšej posledný deň v týždni nechal obchody zatvorené. Aj v tejto otázke však postupne dochádza k posunom.

 

Richard Sulík nedávno uviedol, že očakáva že po uvoľnení všetkých opatrení proti COVID-19 budú obchody otvorené aj v nedeľu. Následne premiér Igor Matovič poznamenal, že kým na tom nebude dohoda v koalícii, obchody sa v nedeľu otvárať nebudú. Minister hospodárstva Sulík reagoval s tým, že sa pripravil aj na túto alternatívu a kúpil si kvasnice. „A čerstvé rožky si upečiem,“ vyhlásil šéf SaS.

„On sa chváli tým, a je naozaj dobrý kuchár, takže mohol by sa stať aj dobrým pekárom a tie teplé rožky by si mohol napiecť sám a dopriať tým zamestnancom obchodov, aby sa mohli aspoň jeden deň v týždni venovať svojej rodine,“ podotkol s úsmevom premiér Igor Matovič.

 

„Dokáže to Rakúsko, dokáže to Nemecko, dokáže to kopa normálnych demokratických krajín, že jednoducho ten jeden deň vypnú. Samozrejme, zatvorili by sa iba obchody, ktoré predávajú tovar. Tovar si viete kúpiť aj v sobotu, aj v pondelok alebo kedykoľvek. Služby nech sú otvorené… reštaurácie, kiná, divadlá… Je to môj dlhodobý názor, je to názor absolútnej väčšiny ľudí na Slovensku aj podľa prieskumov. Bohužiaľ, Richard Sulík v tomto sa zasekol, nesúhlasí ani za svet.“

Sulík povedal PRAVDU o jeho konflikte s Matovičom! TOTO mu odkazuje

Viac informácií sa dočítate v článku…

Matovič dodal, že to „nebude lámať cez koleno“ nakoľko by mohol hroziť rozpad koalície. „Ale budeme sa mu snažiť vysvetliť, aby to, čo hlásal aj na bilboardoch, že najlepší recept je zdravý rozum, aby to heslo nejako naplnil, aby sme tie obchody tú nedeľu nakoniec zatvorili.“ Dodal, že podľa neho je na čase „trochu vypustiť z konzumu a nedeľu z tohto pohľadu uchrániť“.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak