Type to search

POLITIKA

Borisa Kollára zradili vlastní! TOTO ho položí na kolená

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky jún 24


Ak sa medializované podozrenia o plagiátorstve pri diplomovej práci predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina) potvrdia, šéf parlamentu by mal prijať zásadné politické rozhodnutie. 

 

Presvedčený je o tom minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský (OĽaNO).“Ak sa to potvrdí, nemal by byť predsedom parlamentu,” uviedol pred stredajším rokovaním vlády. Priznal, že je z medializovaných zistení sklamaný. “Nemožno to prejsť len tak mlčaním, budem sa na to pýtať,”povedal.

 

Opačný názor zastáva minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak, ktorý je zároveň podpredsedom hnutia Sme rodina. Podľa jeho slov totiž Kollár v utorok 23. júna dostatočne preukázal, že jeho diplomová práca je v poriadku.

 

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) v tejto súvislosti pred rokovaním vlády uviedol, že problematiku nemá naštudovanú, a preto sa k nej nebude vyjadrovať. Šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS) a predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) sa k téme vyjadria po rokovaní vlády.

Predseda mimoparlamentnej strany Spolu Juraj Hipš na tlačovej konferencii z 23. júna informoval, že Kollár mal svoj titul magistra získať po tom, ako do svojej diplomovej práce okopíroval celé strany. Najviac strán mal skopírovať od svojho školiteľa Jozefa Minďaša. Kollár získal titul na Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici a témou jeho diplomovky bola „Zmena klímy a bioklimatický potenciál cestovného ruchu v oblasti Kysúc“. Samotný Kollár v reakcii odmietol, že by bola jeho diplomová práca plagiátom. Nevidí preto dôvod na vyvodenie politickej zodpovednosti. Zdôraznil, že prácu písal sám, a to niekoľko mesiacov.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak