Type to search

POLITIKA

Progresívci sa ostro pustili do Matoviča! TENTO tlak premiér neustojí

Edita Silna
Edita Silna jún 25


Poprední politici mimoparlamentného liberálneho Progresívneho Slovenska (PS) vo svojich komentároch na sociálnej sieti ostro kritizujú predsedu vlády Igora Matoviča z OĽaNO za jeho postoj ku koaličnému partnerovi Borisovi Kollárovi (Sme rodina), kvôli jeho údajne opísanej diplomovej práci. Podľa zástupcov PS Matovič nerealizuje zmenu politickej kultúry, ktorú sľuboval pred voľbami.

 

Bývalý šéf PS Michal Truban konštatoval, že voliči Igorovi Matovičovi verili, že keď bude vo vláde on, bude v nej robiť strážneho psa. „Že bude odvážne a nahlas hovoriť pravdu každému, kto si to zaslúži, bez strachu a kalkulovania. Ale on sa asi zmenil,“ všimol si Truban, ktorého nedávno vo vedení PS nahradila aktivistka Irena Biháriová.

 

Podľa Michala Trubana si premiér „jednoducho umyl ruky a odhodil zodpovednosť“. „Stačilo čarovné zaklínadlo „lebo inak mafia“ a už od neho nemáme čakať žiaden tlak na očistenie jeho vlády,“ dodáva.

 

Irena Biháriová premiérovi Matovičovi odkázala: „Necelých 100 dní vo funkcii, ste sa definitívne rozhodli vyrovnať sa Robertovi Ficovi. Kryť Borisa Kollára a jeho plagiátorskú kauzu je z vašej strany o to väčšia hanba, že ste v úplne rovnakom prípade Andreja Danka žiadali jeho odstúpenie z postu predsedu parlamentu. Dnes tvrdíte, že toto je iné.“

 

„Bohužiaľ, týmto ukazujete, že si nestojíte za slovom, že ohýbate princípy podľa toho, čo ide o „našich ľudí“ a teda robíte presne to, čo ste vyčítali ostatným. Dnes už sa už nedá na všetky zlyhania reagovať argumentom, „lebo Fico“. Nezískali ste od svojich voličov bianco šek, že môžete robiť čokoľvek, stačí postrašiť návratom Smer-u. Biháriová si myslí, že teraz je čas ukázať, že Matovič nie je len opozičný krikľúň, ale líder koalície, ktorý si vie stáť za slovom a dodržiavať tie isté pravidlá, ktoré žiadal od iných.

Poslanec Európskeho parlamentu za koalíciu PS/Spolu Michal Šimečka k tomu doplnil, že na jednej strane chápe, že Igor Matovič je v zložitej situácii a dokonca súhlasí s ním, že rozpad vlády by teraz nebol pre Slovensko dobrý. „To mu však nemôže brániť, aby jasne pomenoval podvod a odsúdil ho,“ myslí si Šimečka.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak