Type to search

POLITIKA

Obrovské sklamanie! Premiér Matovič sa ku všetkému PRIZNAL, dokonca aj ku…

Edita Silna
Edita Silna júl 16


Kauza diplomovky dobieha aj premiéra Igora Matoviča. Vo štvrtok jeho záverečnú prácu vyniesol na svetlo nemenovaný denník, pričom hovorí, že premiér ju „vykradol“ a naznačuje, že keď je premiér konzistentný v prístupe k zlodejom, mal by odstúpiť

 

Odporcovia vládnucej garnitúry našli spôsob, ktorým tlačiť na jej pád. Po kauze bakalárky Krištúfkovej (Sme Rodina) a následne diplomovky jej šéfa Kollára, či ministra Grohlinga, si na mušku tentokrát vzali diplomovú prácu premiéra Igora Matoviča z roku 1998, v ktorej aj on nesprávne cituje.Nemenovaný denník ho po jej preštudovaní prirovnáva k zlodejom, proti ktorým bojoval.

 

Nešťastím premiéra je, že Dankovu rigoróznu prácu kritizoval do tej miery, že žiadal odchod Danka z postu predsedu parlamentu. Teraz aj on píše, že je ochotný pre túto kauzu odstúpiť po tom, čo ľuďom splní to, čo im sľúbil.

 

Na sociálnej sieti publikoval svoje priznanie k tomu, ako školu posledné jej roky flákal:

„Úprimne, netuším, či som pred 22 rokmi vo svojej diplomovke niečo necitoval a koľko toho bolo. Ak to tak je, ukradol som niečo, čo mi nepatrilo, som de facto v tejto veci zlodej, čo je smutné a určite nie na chválu.

Nikdy som sa svojím titulom nechválil, nikdy som si ho iniciatívne nepísal a ani na občiansky som si ho nedal – až policajti hlavou krútili. Prečo? Lebo som školu posledné dva ročníky doslova flákal a verejne som to x-krát priznal.“

Škole sa Matovič nevenoval dostatočne kvôli vtedajším úspešným podnikateľským aktivitám v začiatkoch jeho podnikania:

„V štvrtom ročníku som si založil živnosť a v piatom som už zamestnával 2000 ľudí. Ten kto podnikal, pochopí, že v takom tempe bola škola na jednej z mojich posledných koľají … a nakoniec som bol rád, že to mám za sebou.

Na tie dva roky vôbec nie som hrdý. Nechodil som na prednášky a na cvikách som bol často duchom neprítomný, či mysľou v mojej firme. Či som zvykol odpisovať? Zvykol. Často? Keď som sa nestihol naučiť, tak určite, ak sa dalo. Bolo to správne? Nebolo.“

Predseda vlády Slovenskej republiky Igor Matovič (OĽaNO) si myslí, že by pre medializované informácie o jeho diplomovej práci mal prísť o titul a po splnení predvolebných sľubov voličom je ochotný kvôli tomu aj odstúpiť:

„Či by som kvôli tomu mal o titul prísť? Zrejme áno … a koniec-koncov takú zmenu zákona som si u pána ministra školstva a pani ministerky spravodlivosti objednal. Či kvôli tomu odstúpim? Odstúpim. Hneď, ako splním všetko, čo som ľuďom pred voľbami sľúbil.

Potom si pôjdem žiť späť môj súkromný život. S čistým svedomím a bez titulu.“, uzavrel na sociálnej sieti, pričom sa ospravedlnil „všetkým poctivým študentom, ktorí dokázali vyštudovať bez jediného odpisovania, našepkávania a iných fintičiek. Úprimne vás obdivujem.“



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak