Type to search

POLITIKA

Raši sa neudržal a Matovičovi povedal, čo si myslí o jeho plagiátorstve!

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) by mal pre kauzu svojej diplomovej práce odísť z funkcie. Ak tak neurobí, nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho zrejme zvážia svoj ďalší postup v tejto súvislosti. Uviedol to poslanec Richard Raši (nezaradený) na štvrtkovej tlačovej konferencii v Národnej rade (NR) SR

 

„Keď to vezmeme čisto mechanicky, Andrej Danko naozaj použil aspoň päť zdrojov, Igor Matovič zlepil prácu z dvoch kníh. To je už naozaj hanba. Toto je možno zatiaľ zo všetkých plagiátov, ktoré boli mediálne pertraktované, asi najhorší príklad,“ uviedol Raši s tým, že ak by sa porovnala s ostatnými medializovanými prácami verejných funkcionárov, premiérova je urobená „najhulvátskejšie“.

 

Pripomenul slová Matoviča z obdobia, keď sa riešila práca bývalého predsedu parlamentu a šéfa SNS Andreja Danka. Podotkol, že podľa vlastnej definície, ktorú vtedy použil, je Matovič zlodej. Poukázal aj na vtedajšie vyjadrenia hnutia OĽaNO, že v každej normálnej krajine by politik pre takúto kauzu odstúpil. Vyzval preto premiéra, aby tak urobil.

Podľa medializovaných informácií má byť diplomová práca premiéra Matoviča o daňovom systéme plagiátom. Opísať v nej mal dve knihy od trojice slovenských ekonómov. Premiér sa na sociálnej sieti ospravedlnil všetkým poctivým študentom. Priznal, že počas štúdia odpisoval a že by zrejme mal prísť o titul. Z pozície premiéra odstúpi vtedy, keď splní všetko, čo ľuďom pred voľbami sľúbil.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak