Type to search

POLITIKA

Dušan Gális odhalil NAJVÄČŠIE tajomstvo súčasnej vlády!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 27


Poslanec Národnej rady, bývalý futbalový reprezentant, najlepší strelec federálnej futbalovej ligy a úspešný tréner slovenského národného mužstva hovorí o pomeroch v parlamente a v celej spoločnosti

 

Čo nové prišlo do parlamentu s novou koalíciou? Čo hovoríte napríklad na kauzu s premiérovou diplomovkou?

Galis: Ak mám byť naozaj veľmi úprimný, to, že odpisovali, ma až tak netrápi – aj ja som kedysi chodil do školy a viem ako to bolo. Ale spomeňte si, čo robili títo ľudia, keď bol odvolávaný Andrej Danko – bolo to násilné, drzé, arogantné. Keď vedeli, že aj oni to tak robili, tak by naozaj mali mať v sebe trošku slušnosti a byť aspoň ticho, a nie sa ešte rozkrikovať.

Toto je naozaj niečo, čo sa mi nepáči: u druhých je všetko zlé, falošné, podvodné, ale keď ide o nich samých, tak vtedy je všetko v poriadku. To je predsa elementárny základ slušnosti, mať na rovnakú vec rovnaký meter. A pritom v ich prípade nejde iba o jednotlivca, ale tých káuz je viac, dokonca vrátane ministra školstva… Mám z toho zmiešané pocity.

Premiér Matovič tvrdí, že on ani netušil, že jeho diplomovka je plagiát. Myslíte si, že tentoraz hovorí pravdu?

Galis: V tomto parlamente sa tak klame, že ten raz celý zhorí. Keď má človek také postavenie ako predseda vlády, tak by mal rátať s tým, že médiá budú voči nemu trochu inak postupovať. Ja sa pamätám, keď som ešte za federálnej ligy trénoval Slovan, ako po mne išli českí novinári. Tí mi riadne nakladali – to bola vysoká škola múzických umení. A to som pritom mal výsledky. A tu, ak chceme, aby ľudia verili politike, ak chceme, aby sa Slovensko dostalo kamsi vyššie, tak nie som presvedčený o tom, že toto je tá správna cesta, čo on predvádza.

Národ je celý rozhádaný, každý na niekoho nadáva, vidím to aj v našej obci na Orave. Nie je to také, ako to bolo kedysi, že sme sa tešili, keď sme sa stretli. Dnes sa každý uzatvára sám do seba a myslím, že politika má veľký podiel na tom, že sa národ správa tak, ako sa správa. To je môj osobný názor.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak