Type to search

POLITIKA

Pellegrini sa pustil do Matoviča: “Slovensko si zaslúži čestnejšieho premiéra!”

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik júl 27


Podpredseda parlamentu Peter Pellegrini(vznikajúca strana Hlas – sociálna demokracia) v rozprave o návrhu opozície na odvolanie predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO) vyhlásil, že súčasný premiér je „falošnou zmenou“.

 

Podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO) v rozprave uviedol, že návrh opozície považuje za „nepripravený, neprincipiálny a neúprimný“ a za povinnú jazdu. Opozičná strana Smer-SD a skupina nezaradených poslancov iniciovali mimoriadnu schôdzu na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády Matovičovi z dôvodu, že okopíroval do svojej diplomovky pasáže z dvoch kníh slovenských ekonómov a že zlyháva pri riadení krajiny.

 

Pellegrini v rozprave kritizoval parlamentný prejav Matoviča, pretože vystúpil spôsobom – „najprv poriadne nakydať a potom si poplačkať, ako mu všetci robia zle“Pellegrini Matovičovi pripomenul, že ako opozičný politik nazýval pri podobnej kauze bývalého predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) „kovaným zlodejom“.

 

„Každý súdny človek si musí položiť otázku, či má Igor Matovič vyoperovanú hanbu, ak sám neodstúpi,“ uviedol Pellegrini.

Matovičovi vytkol, že napriek sľubom o transparentných výberových konaniach vládne hnutie OĽaNO uprednostnilo čisto stranícke nominácie na pozície prednostov okresných úradov.

 

Podľa Pellegriniho Matovič porušil sľub o tom, že vláda nebude rušiť sociálne výhody a pritom zobrala seniorom stovky eur z trinásteho dôchodku. „Slovensko si zaslúži čestnejšieho premiéra,“ poznamenal Pellegrini.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak