Type to search

POLITIKA

Pellegrini sa neudržal: Koalícii uštedril poriadne tvrdú ranu!

Poslanci na parlamentnej schôdzi rokovali o zákonoch, ktoré vetovala prezidentka.



Podpredseda parlamentu Peter Pellegrini kritizoval poslancov vládnej koalície za to, že schôdzu o prelomení veta prezidentky Zuzany Čaputovej nezvolali skôr. “Ak bol zákon o elektronických komunikáciach tou kľúčovou zbraňou proti pandémii, nerozumiem, že stačilo čakať až do 2. septembra a zákon prijať. Nerozumiem, prečo sme tak nemohli spraviť pred dvoma alebo troma týždňami. Dovolenky a pohodlie im boli prednejšie ako zdravie občanov,” uviedol Pellegrini.

 

Poslanci sa na dnešnej schôdzi venujú zákonom, ktoré vetovala prezidentka. Zákonodarcovia budú rokovať o novele zákona o prokuratúre, ktorou sa má meniť spôsob výberu generálneho i špeciálneho prokurátora. Hlava štátu avizovala, že ak parlament prelomí jej veto, chce sa obrátiť na Ústavný súd.

 

Okrem toho čaká poslancov rovnako vetovaná novela zákona o elektronických komunikáciách, ktorou sa mení aj zákon o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. Úradu verejného zdravotníctva mala úprava umožniť získavať od operátorov telefónne čísla ľudí, ktorí sa nachádzali v “červených” krajinách.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak