Type to search

POLITIKA

Raši spustil kanonádu na Matoviča: Premiér to poriadne pohnojil!

Richard Raši zo vznikajúcej strany Hlas – Sociálna demokracia na tlačovej konferencii vyhlásil, že predseda vlády SR Igor Matovič, ktorý sa pred časom zúčastnil na svadbe svojho straníckeho kolegu Michala Šipoša, by mal podstúpiť test na koronavírus.


Igor Matovič počas víkendu povedal, že od začiatku pandémie ešte ani raz nebol testovaný na koronavírus. Aj v súvislosti s tým exminister zdravotníctva Richard Raši uviedol, že premiér podľa neho ohrozil chod vlády. Uskutočnil to tým, že na hromadnom podujatí sa vystavil riziku nákazy a nedal sa otestovať. Teoreticky tak mohol preniesť vírus aj na ďalších ministrov či vysoko postavených úradníkov.

 

„Vrcholom všetkého bola, žiaľ, účasť predsedu vlády na svadbe so 150 ľuďmi. Keď si zoberiem porovnateľnú krajinu, napríklad Nový Zéland, tak keby toto urobila premiérka na Novom Zélande, tak už premiérkou nie je. To je neodpustiteľné. Premiér Matovič by mal podstúpiť korona test, ihneď.“

 

Richard Raši dodal, že keď sa premiér stretol s množstvom cudzích ľudí na svadbe bez rúška, a potom sa stretáva s členmi krízového štábu a s vládou, ohrozuje chod štátu. „Ministri nemôžu riadiť štát z domu. Uvedomme si to, keby sa v akomkoľvek podniku zjavil zamestnanec, ktorý bol na takejto svadbe bez rúška, ohrozil by chod fabriky,“ dodal opozičný poslanec Raši a zopakoval, že Igor Matovič by mal podla neho neodkladne postúpiť test.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak