Type to search

POLITIKA

Známy politik sa tvrdo pustil do Pellegriniho: “Je to sociálny netvor!”

Edita Silna
Edita Silna sep 10

8. septembra označili opozičníci ministra Krajniaka za takmer sociálneho netvora. On dnes reaguje, že ich šéf osemkrát zradil a okradol dôchodcov, keď im nevyplácal 13. dôchodok.


Posledné dianie na politickej scéne ukazuje, že sociálna oblasť sa stala hlavným bojiskom medzi vládou a opozíciou. Či už sú to dôchodky, minimálna mzda alebo obedy zadarmo, vláda zavádza v týchto oblastiach škrty a opozícia kričí o antisociálnom šialenstve.

 

Najnovšiu búrku spôsobilo oznámenie ministerstva práce, že navrhuje na budúci rok zmraziť minimálne dôchodky na úrovni 334 eur. Ešte skôr minister práce Milan Krajniak vysvetľoval, že nemôže dôchodcom vyplatiť ani 13. dôchodok v plnej výške, pretože skrátka nie sú peniaze pre koronakrízu.

 

Milan Krajniak označil na Facebooku predsedu strany Hlas-SD za bilbického Petra, ktorý „zo zbabelosti trikrát zaprel toho, ktorému dal sľub, že ho nikdy nezradí.“

 

„Celkovo Peter dôchodcov zaprel a zradil osemkrát. Ekonomika rástla, žiadna koronakríza na obzore, Peter bol ministrom, predsedom parlamentu, podpredsedom vlády, predsedom vlády, ale dôchodcov znovu a znovu zapieral.“ Zároveň pripomína, že súčasná vláda 13. dôchodok vyplatí, hoci v nižšej sume. Dôchodcom tiež zruší doplatky za lieky a zavedie autobusy zadarmo.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak