Type to search

POLITIKA

Pellegrini sa pustil do Sulíka a ten kontroval: “Vieme zakázať vychádzať z domu”

Bývalý premiér Peter Pellegrini v relácii na JOJ-ke doplnil ministra hospodárstva v tom, že tento krok by podľa neho slovenská ekonomika nemusela prežiť. Pri vládnych opatreniach počas koronakrízy bol ale kritický.


„Mňa mrzí, že máme najväčší hospodársky prepad v histórii krajiny. Minister, ktorý by mal prísť a povedať, ako ide pozviechať doráňanú ekomomiku, sa venuje síce ,fajnej‘ veci, ale kilečko 1, kilečko 2 – sú veci do dobrého počasia. To sú fajn veci a našej ekonomike nepomáhajú. Tu vláda zlyháva,“ poznamenal Peter Pellegrini.

Líder novovznikajúceho Hlasu-SD tiež podotkol, že má obavy najmä z „ekonomickej pandémie“ a hospodárskeho poklesu.

 

Sulík kontroval, že vláda robí primerané opatrenia. „Nie je problém robiť viac. Môžeme robiť to, čo bolo na Veľkú noc. My môžeme pokojne ľuďom zakázať chodiť z okresu do okresu. Vieme zakázať vychádzať z domu. Ale vždy treba zvažovať, čo je dosť s ohľadom na koronavírus a tiež na to, ako veľmi to bude prinášať kolaterálne škody v ekonomike. Toto ľudia nemajú odkiaľ vedieť, lebo sa tomu nevenujú.“

 

Národná banka Slovenska a Rada pre rozpočtovú zodpovednosť na začiatku pandémie prognózovali Slovensku 10- až 12-percentný pokles ekonomiky, momentálne však ide podľa šéfa SaS o 8-percentný pokles. „Je to aj vďaka vláde, ktorá prijala desiatky opatrení,“ uzavrel.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak