Type to search

POLITIKA

Ako zbohatla premiérova žena? TOTO je najväčšie tajomstvo Igora Matoviča!

To, čo Igor Matovič vyčítal politickým konkurentom, teraz predviedol on sám



Pamätáte si, ako Igor Matovič žiadal odpovede od Roberta Fica o údajných účtoch na Belize, o ktorých ho vraj informoval anonym?  Ako vždy hovoril o transparentnosti a sľuboval dokonca zverejniť účtovníctvo svojej firmy? Teraz sa výhýba odpovediam na jednoduché, ale dôležité otázky.

 

Finančný sektor na Slovensku zažíva déja vú. Pomoc pred veriteľmi chce od štátu finančná skupina Arca Capital, ktorá ešte nedávno lákala investorov na pekné výnosy. Zameriavala sa najmä na bohatú klientelu, ale neobišla ani bežných ľudí. Prišla však koronakríza a s ňou sa zatriasol aj finančný trh. Šéf investičnej skupiny priznal, že veritelia a investori nedostanú všetko späť. Niektorí dostanú možno len omrvinky. Podľa našich informácií mala do Arca Capital investovať aj manželka premiéra Matoviča Pavlína. Matovičovci však na túto tému odmietajú čokoľvek povedať.



Pád Arcy Capital bude podobne ako krachy nebankoviek na začiatku storočia zaujímavý aj informáciami, kto najviac stratil a kto zarobil. Kto stihol vybrať vklady včas a komu ostali oči pre plač.
 
Podľa našich informácií v Arca Capital vraj investovala aj manželka premiéra Igora Matoviča. Údajne išlo o poriadne vysoký vklad, možno až do 10 miliónov eur. Snažili sme sa zistiť, či to je pravda, a ak, či na investícii zarobila alebo, naopak, stále prerába. Či Pavlíne Matovičovej nebol vklad predčasne vyplatený len preto, lebo v  Arce už vedeli, že bude zle a s manželkou premiéra chceli ostať zadobre. V tomto prípade by išlo o nezákonné zvýhodnenie veriteľa.

 

Alebo, či jej pohľadávku neprevzala iná firma za nominálnu hodnotu a následne sa bude tváriť, že si bude peniaze vymáhať v konkurznom konaní. Vtedy by bolo namieste pýtať, akú protihodnotu takáto spoločnosť získa za to, že premiérovej rodine pomôže vo vypätej situácii, keď jej hrozí, že príde o úspory, pretože väčšina veriteľov Arcy Capital nemá byť ako vyplatená. Otázky, ktoré by určite kládol aj samotný Igor Matovič, keby sa takáto situácia stala niekomu inému.

 

Opakovane sme oslovili premiéra, ale jeho odpoveď na otázky ohľadne investovania v krachujúcej Arce Capital bola neustále vyhýbavá. Odvolával sa na to, že s manželkou majú 14 rokov zrušené bezpodielové spoluvlastníctvo, a tak ho vôbec nezaujíma, v akej banke a za aké úroky má jeho žena uložené riadne zdanené peniaze.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak