Type to search

POLITIKA

Pellegrini spravil radikálny krok: TOTO ho može zničiť!

Edita Silna
Edita Silna sep 16

To, na čo ho dlhé týždne vyzývali viacerí politici, konečne urobil. Bývalý premiér Peter Pellegrini sa dnes vzdal funkcie podpredsedu parlamentu.



Pellegrini tento svoj krok oznámil počas krátkeho brífingu pred budovou Národnej rady. K tomu, aby sa funkcie vzdal, ho už niekoľkokrát vyzýval predovšetkým Robert Fico, ktorý mu pripomínal, že post podpredsedu patrí strane Smer-SD, za ktorú Pellegrini vo februárových voľbách kandidoval. Expremiér urobil tento krok len krátko po tom, čo sa dozvedel, že koalícia nepodporí vznik poslaneckého klubu jeho novej strany Hlas – sociálna demokracia.Pellegrini odstúpi z funkcie podpredsedu Národnej rady SR k 30. septembru.

 

Vznik klubu nezaradených poslancov okolo Pellegriniho nepodporí ani opozičný Smer-SD. Jeho hovorca Ján Mažgút uviedol, že vo všeobecnosti strana nehlasuje za vytvorenie poslaneckého klubu politickej strany, ktorá nevzišla z parlamentných volieb. Hnutia OĽANO a Sme rodina ešte minulý týždeň podotkli, že nová Pellegriniho strana neprešla voľbami. SaS vtedy uviedla, že je rovnako za zachovanie pomerov síl vyplývajúcich z volebných výsledkov.



Pellegrini po zaregistrovaní strany Hlas Ministerstvom vnútra SR avizoval, že o vznik samostatného klubu požiadajú oficiálne v stredu. Dodal, že rozhodnutie parlamentných strán v pléne budú rešpektovať.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak