Type to search

POLITIKA

TAK TOTO NIE! Premiér Matovič sa rozhodol bojovať proti Európskej komisii


Igor Matovič sa rozhodol nesúhlasiť hneď v dvoch pre Slovákov dôležitých témach. Ako uviedol na sociálnej sieti, buchol do stola ohľadne povinných kvót migrantov.

 

Európska únia sa snaží riešiť migračnú krízu aj tým, že členským krajinám odporučí kvóty prijatých cudzincov, aby odľahčila krajiny v prvej línií. V minulosti patrilo Slovensko k tým štátom, ktoré kvóty zásadne odmietali. Podľa najnovších slov je zrejmé, že ani nový premiér Igor Matovič  nemieni v tejto tematike ustúpiť, hoci je ochotný zasiahnutým susedom pomôcť.


Povinné kvóty nebudú, ale nebláznime, prosím! Európska komisia včera po 4 rokoch urobila druhý pokus, ako riešiť migračné krízy. Ten prvý jej celkom nevyšiel. Ale poučila sa. Všetci čakajú, že sa nezmôžeme na viac ako len opakovať mantru, ako odmietame povinné kvóty… a neponúkame žiadne alternatívne riešenia. Tieto doby skončili. Nebudeme hrať na podprízemné pudy, ale úprimne a odvážne našim európskym partnerom oznámime, že s povinnými kvótami zásadne nesúhlasíme, ale zároveň solidárne ponúkneme pomocnú ruku tým krajinám, ktoré kvôli nelegálnej migrácii veľmi trpia, uviedol na sociálnej sieti. Zatiaľ presne nevedno, čo sa myslí pod pojmom pomocnej ruky pre trpiace krajiny.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak