Type to search

POLITIKA

Matovičovi sa VYMKLA situácia spod kontroly: TOTO naozaj nezvládol!

Bývalá šéfka rezortu vnútra Denisa Saková, ktorá je v súčasnosti nezaradenou poslankyňou NR SR za novú stranu Hlas-SD nevníma pozitívne to, že vláda tento týždeň rozhodla o nasadení príslušníkov ozbrojených síl na boj s pandémiou.


„Situácia na Slovensku sa premiérovi vymkla spod kontroly, inak by nepovolal armádu,“ vyhlásila v piatok na sociálnej sieti bývalá ministerka Denisa Saková, ktorá spoločne s expremiérom Pellegrinim pred časom opustila Smer-SD a zakladá stranu Hlas.

 

Kritizovala aj tón vyjadrení predsedu vlády Matoviča na adresu obyvateľov Oravy.  „Matovič si berie na paškál Oravu, ale on a jeho ministri cez leto oddychovali a nepripravili krajinu na druhú vlnu. Bežní ľudia nemajú zodpovednosť za Slovensko, ale len sami za seba.“


„Orava je krásna malebná oblasť, kde sú hlboko zakorenené rodinné vzťahy a svadby a oslavy sú tu od nepamäti veľké a trvajú pár dní. Rozumiem, že opatrenia zasahujú do našich životov a brzdia nás v tom, aby sme si vychutnali dôležité rodinné a spoločenské udalosti. Obchádzať opatrenia odborníkov však nie je dobrým nápadom. Musíme sa teraz rozhodovať správne a brať do úvahy riziko.“

 

Poslankyňa Saková preto apeluje na zodpovednosť občanov. „Prosím, prekonajme spolu toto obdobie zodpovedne, aby sme si to raz nevyčítali. Spoločne zvládneme všetko,“ píše na sociálnej sieti bývalá ministerka vnútra.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak