Type to search

POLITIKA

Nechutné správanie Matoviča: Neuveríte, aká ŠPINA sa na premiéra prevalila!

Poslanecký asistent bývalého ministra hospodárstva Petra Žigu zverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom opisuje vulgárne správanie premiéra Igora Matoviča pred televíznym štúdiom v Markíze.


V debate televízie Markíza sa stretli zoči voči Peter Žiga a súčasný minister financií Eduard Heger. Jednou z tém bolo aj celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska. Vláda nakúpila testy za 57 miliónov eur a najviac testov dodá firma z Trnavy.

 

Kým bežala debata medzi poslancom Žigom a ministrom Hegerom, Žiga naznačil, že celoplošné testovanie je len na to, aby premiér odviedol pozornosť od toho, že sa vláde nedarí poskytovať ľuďom kompenzácie za opatrenia prijaté proti šíreniu pandémie. Na tieto narážky mal reagovať premiér, ktorý čakal pred televíznym štúdiom. Jeho údajné tvrdé slová zverejnil asistent asistent poslanca Petra Žigu a jeho bývalý hovorca na ministerstve hospodárstva Maroš Stano.


Poslanecký asistent na svojom facebookovom profile opísal situáciu, ktorá sa odohrala pred televíznym štúdiom, keď Peter Žiga uviedol, že „za celoplošným testovaním môže byť aj odvedenie pozornosti od nevydarenej pomoci ľuďom a premiérove PR “. Na to Matovič, sledujúc debatu pred štúdiom, údajne vykríkol: „Idiot, je to idiot, hajzel jeden.“ Maroš Stano uvádza, že po týchto slovách sa na neho premiér obrátil a dodal: „Vy ste tu s ním? Odkážte mu, že je idiot.“

 

Tým sa však premiérove vulgarizmy na adresu opozičného poslanca v kuloároch televízie Markíza podľa Stana neskončili. Keď Žiga v debate spochybnil účinnosť antigénových testov, čo mimochodom pred časom urobil aj samotný Matovič a potvrdili aj vedci, nasledoval podľa Stana ďalší výkrik z úst premiéra: „Že sa nehanbí šíriť také kotlebovské reči… Postaviť k múru a zastreliť!“


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak