Type to search

POLITIKA

Pellegrini prezradil skutočnú PRAVDU o celoplošnom testovaní!

Zhodli sa! Expremiér Peter Pellegrini a minister hospodárstva Richard Sulík majú na použitie vodného dela pri proteste pred Úradom vlády rovnaký názor. Čo však týka pretestovania obyvateľstva, ich postoje sa už rozchádzali. Dôvod?


Pretestovanie obyvateľstva – to je téma, ktorá rezonuje v spoločnosti. Iba v  minulú sobotu tento zámer predstavil premiér Igor Matovič. Na jeho stranu sa postavil aj minister hospodárstva Richard Sulík. “Prosím ľudí, aby sa dali testovať,” povedal. Pripustil však, že treba riešiť niekoľko otázok, čo prízvukoval aj expremiér Peter Pellegrini.

 

“Potrebujeme počuť odborníkov, lebo tí, čo sú negatívni, o dva týždne môžu byť zase pozitívni,”povedal predseda vznikajúcej strany Hlas-SD. Poukázal aj na to, že to bude úloha mimoriadne logisticky náročná, otázna je tiež podľa neho karanténa pre ľudí, ktorí budú mať pozitívny výsledok testu. Šokovalo ho tiež, že o tomto kroku nebola vopred informovaná prezidentka Zuzana Čaputová.


Pellegrini považuje tiež za neprofesionálne, že neúspech testovania spojil premiér s prípadnou demisiou. “Nemôžete sa takto hrať s ľuďmi. To je neprípustné,”povedal s tým, že môže na to doplatiť a ľudia neprídu na test aj preto, že tak ohrozia svoje zdravie. Varoval, že u ľudí vládne frustrácia. Poukázal tiež na to, že protest proti opatreniam sa konal v čase, kedy je vyhlásený núdzový stav. Naznačil, že išlo o zlyhanie, najmä čo sa použitia vodného dela týka.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak