Type to search

SPRÁVY

Puškárová to povedala na plné ústa: TOTO si myslím o Matovičovi a plošnom testovaní!

Moderátorka Zlatica Puškárová sa vyjadrila k plošnému testovaniu.


Pôjde sa dať otestovať? Pýtajú sa ľudia moderátorky hlavnej spravodajskej relácie Zlatice Puškárovej (43). Rozhodla sa im odpovedať verejne na sociálnej sieti. „Ponúkam vám môj názor. Plošné testovanie nás môže akoby vrátiť v čase, vďaka čomu sa pribrzdí šírenie vírusu, pretože sa plošne identifikujú chorí. Je to podľa mňa chvíľa, kedy spoločenstvo preberie na chvíľu kontrolu nad vírusom. Skúsme to spolu ako krajina. Nevnímam túto operáciu cez prizmu politiky,“ nabáda Puškárová.

 

„Ja pôjdem, pretože nič nerobiť, iba čakať, kritizovať a nadávať nám rozhodne nepomôže,“vyhlásila Puškárová a pridala aj vlastné skúsenosti s testovaním. „Pracovne som bola testovaná viackrát, nie je to nič dramatické, v pohode to zvládla aj moja 91-ročná stará mama.“


Puškárová chápe obavy ľudí, aby sa práve pri plošnom testovaní nenakazili. Podľa nej však možno aj pozitívnych ľudí nevedomky stretávame, aj keď riešime bežný život. „Drvivá väčšina ľudí vie perfektne ako sa správať aj pri väčšom počte ľudí,“ chváli Puškárová a k plošnému testovaniu pridáva aj svoj podnet. „Možno by bol dobrý nápad zriadiť aj mobilné miesta na veľkých parkoviskách, kde by rodiny mohli prísť autom. Odlahčilo by to nápor ľudí na jednom mieste,“ myslí si moderátorka.
 
Názor Puškárovej môže zavážiť. Moderátorka si totiž ako prvá v priamom prenose nielenže nasadila rúško na tvár v čase, keď jeho nosenie ešte nebolo povinné, ale požiadala o to aj premiéra Igora Matoviča.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak