Type to search

POLITIKA

Raši sa OSTRO pustil do Matoviča: Verím, že vláda vypočuje Čaputovú!

Opozičný poslanec Richard Raši (Hlas-SD) upozornil, že plošné testovanie ako s ním prišiel premiér Igor Matovič (OĽaNO), je zlý nápad. Verí, že nakoniec prevládne zdravý rozum, vláda vypočuje slová vedcov a lekárov a testovanie plné otáznikov, pochybností a rizík zruší


Raši poukazuje na to, že prezidentka spolu s najvýznamnejšími slovenskými vedeckými kapacitami, taktne ale jasne naznačila, že Matovičovo plošné testovanie nás pred nákazou pandémie neochráni. V najlepšom prípade nás trochu pribrzdí.

 

Podobne to vidí aj šéf Slovenskej lekárskej komory Marián Kollár. Podľa jeho slov ceplošné testovanie nič nevyrieši a zásadne odčerpá zdroje, sily našich zdravotníkov a lekárov. Hrozí, že kvôli celoplošnému testovaniu preťažíme zdravotníkov a budú nám umierať pacienti, lebo ich nebude mať kto liečiť.


Podľa Rašiho slov je „plošné testovanie a la Matovič“, zlý nápad. „Hovorí to prezidentka, hovoria to vedci, hovoria to lekári. Premiér Matovič, ktorý, jeho slovami, nechá boj s pandémiou iba na odborníkov, je jediný proti. Plošné testovanie, ktoré vymyslel politik Igor Matovič, nás pred šírením nákazy neochráni. Je to politická a PR akcia premiéra, čo mimochodom úprimne potvrdil aj poslanec vládnej koalície a primátor Hlohovca Miroslav Kollár,“ píše opozičný poslanec v svojom príspevku na sociálnej sieti.

 

„Stále verím, že prevládne zdravý rozum a slová prezidentky, vedcov a lekárov vláda poslúchne a testovanie nevhodným testom, plné otáznikov, pochybností a rizík – zruší. Peniaze a kapacitu našich lekárov a zdravotníkov tak môžeme nasmerovať do opatrení, ktoré šíreniu pandémie efektívne bránia. A tie majú určovať odborníci, epidemiólogovia a hygienici a nie podľa posledných prieskumov extrémne nedôveryhodný politik – Igor Matovič,“ dodal Raši.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak