Type to search

POLITIKA

Bude Matovič POTRESTANÝ?! Európska rada rokuje o celoplošnom testovaní

Na území Slovenska nie je v dnešných dňoch kontroverznejšej témy, ako celoplošné testovanie národa. Náčrty tohto projektu vznikli iba tri týždne pred jeho prvým spustením na Orave a v Bardejove, kde bola situácia najkritickejšia. Už o pár hodín, a teda počas nasledujúceho víkendu, čaká táto odvážna výzva aj zvyšok Slovenska, avšak kým obyvatelia krajiny masívne zúria, zvyšok Európy Matovičovi tlieska.


Iba uplynulú stredu sme informovali o reakcii predsedu Európskej rady Charlesa Michela na územné testovanie Slovenska, pričom už o deň neskôr nabrali veci rýchly spád. Kým sa obyvatelia Slovenska proti tomuto svetovému fenoménu hromadne búria, zástupcovia ostatných európskych krajín sú z totožnej myšlienky nadchnutí.

 

Premiér Igor Matovič spolu s Ústredným krízovým štábom už celú akciu “odklepli” a slovenský národ sa chtiac – nechtiac dostaví pred brány odberových miestností už tento víkend. Ako sa teda zdá, Slovensko bude prvé, ale rozhodne nie jediné! Igor Matovič totiž na sociálnej sieti informoval o stretnutí najvyšších predstaviteľov Európy: “Práve prebieha mimoriadny videosummit Európskej rady s jednou z hlavných tém – masívne nasadenie antigénových testov vo všetkých krajinách Európskej únie!”


Namiesto trestu či potupy si tak Matovič vo svete vychutnáva status uznaniahodného činiteľa, ktorý svojim odvážnym krokom predbehol množstvo štátov. Výsledky celoplošného testovania a následných dopadov na obyvateľov krajiny preto bude pozorne sledovať celý svet. Je preto pravdepodobné, že sa aj ostatné krajiny vydajú po stopách Matoviča k antigénovému testovaniu väčšinového obyvateľstva jednotlivých krajín.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak