Type to search

POLITIKA

Gašparovič sa obul do Matoviča! TENTO odkaz premiér rozdýcha len ťažko

Bývalý prezident Ivan Gašparovič zhodnotil začiatok vládnutia novej vlády Igora Matoviča s tým, že už počas prvých týždňov sa podľa neho ukázala Matovičova povaha „narcisa“. 


Gašparovič si myslí, že premiér Igor Matovič (OĽaNO) si ešte stále neuvedomil, že už nie je opozičným poslancom a politikom bez akejkoľvek zodpovednosti, ale premiérom nesúcim zodpovednosť za štát a jeho občanov. „Na to nemôže, ako sám často hovorí, stačiť iba jeho ‘vlastný rozum’.“

 

Uviedol, že Matovič má podľa neho „povahu narcisa“ a to je dôvod, prečo chce byť stále vnímaný pozitívne, hodnotený a ocenený. „Ak sa mu pozitívneho ocenenia nedostáva, uráža sa a hľadá odplatu,“ tvrdí skúsený politik Gašparovič.


„Pán premiér si musí uvedomiť, že nie je ‘ministrom propagandy’ a vláda má aj rezortných ministrov. Tí stoja v čele jednotlivých oblastí a zodpovedajú za ne a treba ich tak vnímať,“ uviedol exprezident ku štýlu mediálnej komunikácie premiéra Matoviča.

 

Na otázku, čo hovorí na obsadenie postov jednotlivých ministrov uviedol, že v tejto hektickej dobe, kedy sa všetky priority sústreďujú na boj s koronavírusom, nevníma väčšiu aktivitu ministrov. „Ani v pozitívnom, ani v negatívnom zmysle. To sa im zatiaľ určite nedá vyčítať. Ich prácu a vhodnosť ich výberu môžeme zhodnotiť až po upokojení situácie a návrate do bežného politického života.“


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak