Type to search

POLITIKA

Draxler vytiahol na vládu tú najsilnejšiu zbraň: “Matovič zničí Slovensko!”

Od maličkých prevádzok až po úplne veľké firmy, všetci sú zdesení, lebo cítia, že druhú vlnu už budú niesť veľmi ťažko. Vo svojom komentári na sociálnej sieti to uviedol exminister Juraj Draxler 


Ľahké časy nezažívajú ani firmy a podnikatelia v zahraničí. Väčšina vlád ale uznala, že ak podniky nemôžu fungovať v dôsledku opatrení vlády, treba im to kompenzovať. Súčasné obdobie berú v zásade len ako utlmenie, a veria, že v priebehu budúceho roka budú opäť naplno fungovať. Na Slovensku ale vláde v opatreniach chaos.

 

„Naši majitelia firiem nevedia ani približne, čo ich čaká na budúci týždeň, na budúci mesiac, nieto ešte na budúci rok. Pretože v opatreniach máme chaos, ako nikto iný v Európe. Takmer jediná konštanta je, že vláda pre nich robí len minimum. A nielen pre súkromné firmy či prevádzky,“ píše Draxler v statuse s tým, že naše vyhliadky do budúce roka nie sú dobré.


„Tým pádom, čo nás budúci rok čaká? Takmer určite exodus zdravotníckych pracovníkov. České aj nemecké agentúry už niekoľko mesiacov robia intenzívny nábor. Zacítili šancu, nemožno sa im čudovať. Čo urobí taký lekár, ktorý vie, že vláda tento rok necháva zdravotníctvo kruto podfinancované, takže nemocnice budú na sto percent budúci rok materiálne trpieť? Ak vie, že vláda naňho kašle ešte aj vtedy, keď mu sľúbi nejakú odmenu a potom to nevie mesiace zrealizovať,“ upozorňuje Draxler.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak