Type to search

POLITIKA

Prezidentka Čaputová VYPENILA: TOTO odkazuje Kollárovi a zdravotným sestrám!

Edita Silna
Edita Silna nov 28

Boris Kollár bol od konca októbra v starostlivosti nemocničného personálnu v bratislavskej nemocnici, no jeho dámske návštevy sa dostali do ostrého konfliktu so sestričkami. V piatok prepustia politika domov, no po škandáli zakročila aj Zuzana Čaputová.


Boris Kollár bol po autonehode hospitalizovaný s vážnymi zraneniami v bratislavskej Nemocnici sv. Michala, kde sa oňho okrem personálu mali chodiť starať aj blízki, expartnerky či kamarátky. Navštívili ho i koaliční partneri, ktorí podľa všetkého prišli prerokovať voľbu generálneho prokurátora, pričom následne prišlo ospravedlnenie od Igora Matoviča.

 

Kollárove priateľky sa však v nemocnici dostali opakovane do konfliktu so zdravotnými sestričkami, ktoré uviedli, že boli porušované hygienicko-epidemiologické nariadenia, pričom návštevy chodili aj o druhej v noci a zostávali do rána. Personál v nemocnici uviedol, že sestrám na danom oddelení malo byť následne siahnuté na vianočné odmeny, aj keď riaditeľ zariadenia takúto informáciu poprel.


K prípadu sa rozhorčene vyjadrila aj Anna Belousová, ako aj samotný Kollár, ktorý sa obhajuje slovami, že návštevy mal vopred dohodnuté ako ošetrovateľskú výpomoc. Po incidente sa rozhodla zakročiť i Zuzana Čaputová, ktorá okamžite kontaktovala riaditeľa nemocnice a postavila sa za zdravotné sestry. “Hneď, ako sa to pani prezidentka dozvedela, telefonovala s riaditeľom nemocnice a prisľúbil jej, že sestry dostanú riadne vyplatené odmeny,” uviedol hovorca Martin Strižinec.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak