Type to search

POLITIKA

Drucker spustil OSTRÚ paľbu na Matoviča: TOTO premiéra zaženie do kúta!

Nekoncepčné pokusy premiéra Igora Matoviča neprinášajú takmer žiadne výsledky a na boj s pandémiou zďaleka nestačia. Jeho sľubovaná „atómovka“ v podobe celoplošného testovania obyvateľstva bola slabá a na zlé prognózy už neupozorňujú len vedci a odborníci, ale aj samotný minister zdravotníctva


„Premiér situáciu nielenže nezvláda, ale klame a prekrúca fakty. Je nedôveryhodný a musíme ho kontrolovať. A najlepšie verejnými prenosmi z rokovaní Ústredného krízového štábu, Pandemickej komisie vlády SR a konzília odborníkov,“ povedal predseda Dobrej voľby Tomáš Drucker.

 

Len pomocou verejných prenosov tak bude možné overiť, či premiér na tlačových konferenciách naozaj hovorí pravdu. Dobrá voľba preto spúšťa petíciu za verejné prenosy od začiatku až po koniec rokovaní kľúčových orgánov, ktoré navrhujú, prerokovávajú a schvaľujú opatrenia na boj s pandémiou s názvom „Máme právo na pravdu“.


„Ľudia majú právo vedieť, ako tieto rokovania prebiehajú, aké návrhy prezentujú odborníci a ako sa o nich hlasuje. A najmä preto, že závery tak, ako ich prezentuje Igor Matovič na tlačovkách, sú nedôveryhodné. Z tých tlačoviek sa nikdy nič nedozvieme. Je to zväčša táranie o tom, kto bude kopať hroby, že Sulík nevie zabezpečiť testy, že školy možno budú otvárať, že „atómovka“ sa asi bude opakovať, ale nikto nevie koľkokrát, že za všetko môže neschopná samospráva,“ doplnil Tomáš Drucker.

 

Dobrá voľba je preto rozhodnutá vytvoriť maximálny tlak, aby premiéra donútila k transparentnosti a aby umožnila všetkých ľuďom prístup k informáciám. „Neodborné, kostrbaté a častokrát kontraproduktívne vyjadrenia a postupy premiéra Matoviča vzbudzujú v ľuďoch čoraz väčšiu neistotu, nedôveru a v celej spoločnosti neuveriteľný chaos. Obávam sa, že ak to takto bude pokračovať aj ďalej, namiesto spolupracujúcich ľudí dodržujúcich pravidlá, sa bude väčšina prikláňať k totálnej anarchii a dešpektu, ktorých výsledkom budú vysoké čísla nielen nakazených, ale aj obetí,“ dodal Drucker.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak