Type to search

POLITIKA

Raši HROMŽÍ a Slovákom posiela tvrdý odkaz: TAKTO Matovič klame ľudí!

Premiér Igor Matovič v stredu na tlačovej konferencie predstavil nové opatrenia, ktoré začnú platiť v najbližších dňoch. Okrem toho zo súčasnej zhoršujúcej sa situácie nepriamo obvinili ministra hospodárstva Richarda Sulíka a prezidentku Zuzanu Čaputová


Na jeho vystúpenie zareagoval na sociálnej sieti opozičný poslanec Richard Raši (Hlas-SD). „Igor Matovič ľuďom sľuboval, že ak sa dajú celoplošne testovať, budú mať pokojné Vianoce bez lockdownu. Opäť ich však oklamal a za jeho zlyhanie zaplatia ľudia a zatvorené prevádzky, pričom najmä pre gastrosektor to môže byť smrteľná rana,“ upozornil poslanec.

 

„Premiér nie je schopný niesť zodpovednosť za svoje chyby a opäť zhadzuje vinu na pani prezidentku a svojho koaličného partnera. Je preto najvyšší čas, aby Igor Matovič zo svojej funkcie odišiel a dal tak ťažko skúšanej krajine aspoň jeden pekný vianočný darček,“ dodal.


K Matovičovmu vystúpeniu na tlačovke sa vyjadril aj bývalý vyšetrovateľ, ktorého zaujalo k čomu všetkému sa vlastne premiér svojsky „priznal“.
 

„Matovič sa konečne dnes verejne priznal, že prehral s (ne)dobrovoľným testovaním. Ale on to priznal tak, že prehral „zdravý rozum“, čiže on. Vyhrala „prezidentka“ (a múdrosráči), ktorá chcela, aby testovanie bolo dobrovoľné, bez akýchkoľvek podmienok,“ uviedol v statuse Šátek.

 

Premiér v stredu okrem toho priznal, že pri celoplošnom testovaní to „dobrovoľné“ nebolo. Čím fakticky podľa Šáteka priznal i to, že to testovanie, ktorým bude podmienená napríklad návšteva lyžiarskych stredísk, ani počas lockdownu nebude dobrovoľné.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak