Type to search

POLITIKA

Fico prešiel do ÚTOKU: Neuveríte, ako si zgustol na Matovičovi a čo naňho vytiahol!

Smer-SD vyzval vládu, aby si poriadne premyslela svoje kroky! Strane podľa jej predsedu Roberta Fica prekážajú najbližšie chystané opatrenia, a preto dvíha varovný prst nad ministrami a premiérom.


„Pozerajúc sa na vládu Igora Matoviča by Smer-SD mohol vyskakovať od radosti. Chaos, neprofesionalita, urážky ľudí,“ vymenoval Fico hneď v úvode veci, s ktorými Smer nesúhlasí. Nasledovne sa však líder strany ohradil, že tentoraz nechcú vláde nič vyčítať, ale požiadať ju o pomoc.

 

„Nikoho nechceme vyzývať k neposlušnosti ani nerešpektovaniu zákonov,“ povedal Fico nasledovne. Smer však podľa neho žiada, aby sa v najbližších rozhodnutiach smerujúcich k uzatvoreniu krajiny počas sviatkov správala racionálne.


„Nechápeme, čo je to za nezmysel natlačiť všetkých ľudí do obchodov a potom im povedať, možno už zajtra alebo v pondelok už stačilo a teraz choďte domov, kde môžete tou pandémiou nakaziť rodinu,“ ilustroval Fico možný vianočný scenár.

 

„Čím nezmyselnejšie a represívnejšie budú opatrenia voči ľuďom, tým výraznejšia bude reakcia ľudí,“ povedal Fico s tým, že ľudia podľa neho budú pokyny vlády ignorovať, no zároveň ich nevyzýva k neposlušnosti. Smer pritom vyzýval vládu k neprijatiu prísnych opatrení počas zhoršujúcej sa pandemickej situácie.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak