Type to search

POLITIKA

Pellegrini VYFACKAL Matoviča tvrdým odkazom: Slovensko oddnes nemá premiéra!

Je to iba pár hodín, čo minister zdravotníctva Marek Krajčí oznámil vianočný lockdown, pričom po jeho boku chýbal samotný premiér, ktorého prítomnosť očakávali nielen novinári, ale aj občania. Peter Pellegrini si na konanie Igora Matoviča spravil okamžite jasný názor.


Od 19. decembra o 5:00 ráno začína lockdown, pričom oznámiť to ľuďom dostal za úlohu minister zdravotníctva. Na tlačovej konferencií sa premiér neobjavil, aj keď sa v budove nachádzal. Novinári ho takpovediac dotlačili k tomu, aby vyjadril svoj názor k sprísneniu opatrení, no Matovič bol tentokrát vo svojich vyjadreniach strohý, a zároveň priznal svoju prehru.

 

Na novinky zareagovala aj mimoparlamentná strana Hlas-SD, ktorá považuje opatrenia za nedostatočné, aby došlo k zamedzeniu šírenia vírusu, no taktiež dostatočné na to, aby Slovákom neskomplikovali vianočné sviatky. O čosi kritickejší bol samotný predseda, ktorý aktuálne dianie sleduje z domova, keďže mal pozitívny test na ochorenie.


Expremiérovi sa totiž nepáčil spôsob, akým bol občanom oznámený lockdown. ,,Slovensko oddnes (16. decembra) nemá predsedu vlády. Igor Matovič rezignoval na svoje povinnosti, nedokázal sa pozrieť ľuďom do očí a utiekol od zodpovednosti za ďalší vývoj pandémie…. Je neskutočná hanba, že predseda vlády ani koaliční lídri nepredstúpili pred ľudí, zodpovednosti sa však v žiadnom prípade nevyhnú,“ napísal na sociálnej sieti.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak