Type to search

POLITIKA

Matovič namiesto tímovej práce PLAČE v rádiu! Koalícia zažíva ďalšie otrasy

“To, čo súrne potrebujeme, je plán. Logický, zrozumiteľný a pochopiteľný plán, aby ľudia vedeli, čo ich čaká,” píše Jana Bittó Cigániková, poslankyňa za SaS a tímlíderka pre zdravotníctvo.


Cigániková kritizuje premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) za to, že namiesto tímovej práce si vyberá útoky na predsedu strany SaS Richarda Sulíka. “Všetci chápeme, že premiér má toho na ramenách veľa a že cíti zodpovednosť. Tiež ju cítime. Snažíme sa mať preto pochopenie a nebrať osobne neustále nezmyselné a často nepodložené ataky. Na útoky nereagujeme a prinášame konštruktívne riešenia,” tvrdí poslankyňa.

 

Nepáči sa jej, že riešenia pandémie, ktoré strana priniesla, Matovič ignoroval. Opisuje pritom návrh SaS zaviesť kontroly na hraniciach, odškodňovací zákon pe podnikateľov či validáciu celoplošného testovania PCR testami. “Mohli sme mať presnejšie dáta a lepšiu motiváciu ľudí, keby pán premiér neútočil opäť, a počúvol dobre mienené rady. Na naše prekvapenie sa neurobila žiadna validácia ani regionálne opatrenia. Miesto toho pán premiér začal úplne nelogicky tlačiť na ďalšie a ďalšie celoplošné povinné testovanie národa. Vraveli sme, že to nie je správne a že ak máme regionálne výsledky, musíme regionálne konať,” píše Cigánková.


Poslankyňa taktiež spomína aj nákup testov, ktoré dostal Richard Sulík za úlohu. “Ďalšiu nesplniteľnú úlohu dostal minister Sulík od premiéra Matoviča 19.11. Išlo o nákup antigénových testov, ktorým bol poverený minister vnútra Mikulec už 9. novembra na ÚKŠ. Pán premiér toto rozhodnutie ale zmenil a na jeho návrh vláda schválila, že testy má nakúpiť Sulík. Ako inak, v nesplniteľných termínoch,” rozčuľuje sa Cigániková. Sulík premiérovi na to napísal email, v ktorom mu mal zdôvodniť nesplniteľnosť tejto úlohy, pričom ako termín dodávky testov stanovil 7. január.

 

“Medzitým v rádiu Express stihol pán premiér Matovič ministra Sulíka nazvať idiotom a vyzvať ho na odstúpenie, pričom sa rozplakal. Veľmi ťažko sa mi verí, že ho k tomuto emočnému zrúteniu 17. decembra priviedol Sulíkov oznam z 10. decembra o meškaní testov,” píše Cigániková.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak