Type to search

POLITIKA

Za KATASTROFÁLNY stav Slovenska môže Matovič: TIETO fakty majú usvedčiť premiéra!

Podľa exministra zdravotníctva a poslanca Národnej rady SR za stranu Hlas-SD Richarda Rašiho premiér Igor Matovič (OĽaNO) v lete podcenil prípravu na druhú vlnu pandémie. Vďaka tomu je v súčasnosti pandemická situácia na Slovensku veľmi zlá. A premiér mal opäť voľno, na verejnosti sa neukázal takmer mesiac


Igor Matovič sa na verejnosti po dlhšom čase objavil až včera, keď o pomoc volala Nitrianska nemocnica. Miesto konštruktívnej pomoci, ale podľa Rašiho opätovne len „obhajoval celoslovenské plošné testovanie, zbavoval sa zodpovednosti za súčasnú situáciu a špinil koaličného partnera“.


Preto sa rozhodol na sociálnej sieti pripomenúť niektoré z premiérových vraj klamstiev.

  1.  Za situáciu v Nitre môže podľa Rašiho v prvom rade premiér a jeho vláda. Vo svojich rukách majú všetky prostriedky na vyriešenie situácie. Len im chýba snaha a ochota niečo urobiť.
  2. Na situáciu v Nitre a Trenčíne už dátoví analytici upozorňovali dlhodobejšie. Podľa nich bolo potrebné prijať razantné opatrenia, ktoré sa ale nedostavili. „Premiér ani vláda však pre tieto regióny neurobili nič. Až sa každý uvážlivý človek pozastaví, či je to ešte neschopnosť, alebo už zámer“. Kritický stav musel začať riešiť až primátor Trenčína Richard Rybníček, len tak sa dalo predísť kolapsu miestnych nemocníc.
  3. Priznaním vlastnej neschopnosti je aj neustále vyplakávanie, že minister hospodárstva Richard Sulík nebol za 7 týždňov schopný nakúpiť antigénové testy. „Už len preto by mal premiér Matovič odstúpiť“, vyhlásil exminister Raši.
  4. Premiér klame aj ohľadom súkromných nemocníc. Raši tvrdí, že v nich leží 44% Covid pozitívnych pacientov a to aj napriek tomu, že podľa pandemického plánu by týchto pacientov mali liečiť len v štátnych nemocniciach. „Je to práve minister zdravotníctva, ktorý od začiatku druhej vlny nedodržuje vlastný pandemický plán a nie je schopný zriadiť v tejto kritickej situácii akékoľvek koordinačné centrum na zvládanie pandémie.“

 

Premiér Igor Matovič, ktorý sám seba pasoval do roly superhrdinu, ktorý ochráni Slovensko pred pandémiou, sa zrazu stiahol a na verejnosti sa neukázal takmer mesiac. Raši sa teda pýta kde bol, čo riešil, ak nie zdravie a životy tisícok Slovákov. „Medzi ľuďmi sa začína šíriť, že možno život, či skôr veľmi nejasná smrť jedného generála vo väznici“, vysvetľuje na záver exminister Richard Raši.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak