Type to search

POLITIKA

Matovič má PROBLÉM: Porušil zákaz vychádzania?! Neuveríte, ako to vysvetlil

Edita Silna
Edita Silna jan 07

Na sociálnych sieťach sa v prvých dňoch nového roka začali objavovať neoverené špekulácie, že premiér Igor Matovič sa nenachádza v Bratislave či v Trnave, ale že si užíva dovolenku v horách, čím by mohol porušovať súčasné prísne epidemiologické opatrenia. Matovič sa v stredu rozhodol, že celú situáciu uvedie na pravú mieru.


Matovič prostredníctvom statusu na sociálnej sieti vylúčil, že by porušil zákaz vychádzania, ktorý bol oznámený kompetentnými orgánmi počas silvestrovského večera. „Vraj som porušil zákaz vychádzania, lebo som po Novom roku odišiel na dovolenku mimo okres. Tak po prvé – nebol som na žiadnej dovolenke a po druhé – bol som mimo svoj okres, ale odišiel som tam minulú stredu v minulom roku a vrátil som sa tento pondelok v tomto roku,“ vysvetľuje.

 

Podľa slov Igora Matoviča išlo o konanie „presne podľa pravidiel, ktoré platia pre všetkých ostatných ľudí“. Matovič pritom 31. decembra na poludnie na Facebooku prosil ľudí, aby počas osláv Nového roka „zostali doma“, nakoľko „situácia je mimoriadne vážna“.



Následne večer v posledný deň uplynulého roka zverejnil video, ku ktorému dodal: „Prosím, buďme mimoriadne opatrní. Ide o život a zdravie tých najslabších z nás. Áno, veľakrát cudzích ľudí, ale verím, že nám na ich životoch záleží rovnako ako na našich. Dík.“


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak