Type to search

POLITIKA

Matovič obviňuje Sulíka a hovorí o tisíckach mŕtvych: TOTO vláda neustojí!

Edita Silna
Edita Silna jan 07

V novom roku premiér opäť obnovuje svoj konflikt s ministrom hospodárstva, ktorý sa vraj nachádza v Dubaji.



Na Slovensko dnes dorazí 2,6 milióna antigénových testov, ktoré nakúpilo ministerstvo hospodárstva. Premiér Igor Matovič však s týmto výsledkom nie je spokojný a cez Facebook informuje, že rezort Richarda Sulíka splnil len časť záväzku. „Po predlhých 7 týždňoch (!) dnes konečne príde prvých 16 % z pôvodne objednaných testov, respektíve 32 % z upravenej objednávky. Strašná hanba a zlyhanie,“ konštatuje premiér.

 

Ešte väčší problém však vidí v tom, že sa šéf strany Sloboda a Solidarita nezúčastnil niekoľkých rokovaní vlády, ktorá mimoriadne rozhodovala o prísnejšom lockdowne na celom Slovensku aj plošnom testovaní v okrese Nitra.  Dôsledkom pandemickej situácie je katastrofická situácia v nemocniciach. „Tisícky mŕtvych … ale pán minister to má totálne na háku a nie je prítomný už na štvrtom zasadnutí vlády od 16. decembra v rade,“ konštatuje Matovič.


Predseda vlády zároveň vyzdvihuje nasadenie riaditeľa nemocnice v Nitre Milana Dubaja. Jeho priezvisko využíva ako paralelu, aby Slovákom naznačil, že sa predseda strany Sloboda a Solidarita momentálne nachádza v Dubaji.

 

„A tak, kým pán doktor Dubaj ako riaditeľ nemocnice v Nitre vedie tím zúfalých zdravotníkov, ktorí z posledných síl zachraňujú životy zbytočne nakazených ľudí … pán minister “zaslúžene” oddychuje … v Dubaji (?),“ uvádza Matovič s otáznikom, keďže informácia o dovolenke zatiaľ nie je potvrdená.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak