Type to search

POLITIKA

Pellegrini má toho dosť a urobil rázny krok: Je toto KONIEC Matovičovej vlády?

Peter Pellegrini, ktorý so Sakovou na poslednú chvíľu zrušil účasť na pohrebe Lučanského, a ďalší členovia strany Hlas – SD sa opäť postavili pred novinárov na tlačovej besede, aby sa vyjadrihttps://www.dennikdnes.com/2021/01/12/pellegrini-ma-toho-dost-a-urobil-razny-krok-je-toto-koniec-matovicovej-vlady/li k aktuálnej politickej situácií. Okrem kritiky vlády Pellegrini potvrdil, že urobil rázny krok.


Predseda Hlasu informoval, že v piatok 8. januára podali návrh na skrátenie volebného obdobia, pričom navrhli termín predčasných volieb, a to konkrétne 4. septembra 2021. Skrátenie volebného obdobia navrhujú z dôvodu udelenia výnimky Štefanovi Holému, očkovania Dominiky Cibulkovej či celkového “zlyhania vlády”.

 

V prípade Holého požaduje Hlas zverejniť celé znenie výnimky a rovnako požaduje zverejniť zoznam zaočkovaných celebrít a známych mien. Pellegrini tiež vyjadril obavu, že výnimku nemusel dostať len Holý, ale aj rodinní príslušníci poslancov. Zároveň dodal, že podáva trestné oznámenie na Igora Matoviča a viacerých členov vlády kvôli podozreniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a ohrozenie zdravia.

 

Je to posledná šanca ukončiť volebné obdobie so cťou,” uvádza Pellegrini. Ak by sa konali predčasné voľby v septembri, Hlas by patril k možným víťazným kandidátom. Fico pritom len pred niekoľkými hodinami uviedol, že si v prípade zvolenia vie predstaviť spoluprácu s Hlasom.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak