Type to search

POLITIKA

Fico vybuchol a na tlačovke rozmetal Matovičovu vládu: TOHTO sa vláda bojí NAJVIAC!

Predseda opozičnej strany Smer – Sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico sa vo štvrtok vyjadril ku aktuálnym politickým témam.


Podľa šéfa Smeru-SD Roberta Fica núdzový stav nie je na Slovensku zavedený kvôli pandémii, ale skôr kvôli strachu vlády z protestných zhromaždení. „Vláda má strach z protestov, má strach z hromadných zhromaždení, kde ľudia vyjadrujú svoj názor na neprofesionálny výkon politiky tejto vlády.“

 

„To, aké vyjadrenie urobil minister zdravotníctva je podľa mňa dôkazom, že vláda Slovenskej republiky počas decembra spáchala sabotáž. Myslím to s plnou vážnosťou, pretože minister zdravotníctva pre verejnosť doslova povedal, že vláda na základe svojich možností prijala také rozhodnutia, ktoré prijala, bála sa protestov, bála sa toho, že tu môžu byť nejaké vzbury, tá situácia bola veľmi napätá,“ citoval Fico ministra Krajčího z OĽaNO.

 

Fico tvrdí, že verejnosti je potrené hovoriť, že v decembri mala vláda všetky potrebné informácie o tom, aký bude vývoj pandémie. „Vedeli, že ak neurobia opatrenia, ktoré zastavia tento vývoj, tak budeme svedkami vysokej miery úmrtnosti. Vedel to aj Sulík, vedel to aj Matovič, všetci to vedeli. A napriek tomu sa báli, ako hovorí minister Krajčí, že tu budú protesty, tak radšej opatrenia neprijali.“

 

„Pán Boh ochraňuj túto krajinu, ak máme vládu, ktorá nie je schopná vládnuť a prijímať rozhodnutia. Vo svetle vyjadrení ministra Krajčího musím skonštatovať, že z politických dôvodov nesie vláda plnú zodpovednosť za mŕtvych ľudí z decembra a z januára.“ Fico dodal, že v každej inej krajine by to znamenalo koniec vlády.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak