Type to search

POLITIKA

Matovič to povedal na plné ústa: TOTO odkazujem prezidentke Čaputovej!

Zuzana Čaputová ako hlava štátu intenzívne sleduje epidemiologickú situáciu v krajine, pričom počúva predovšetkým rady odborníkov, ktorých neraz pozvala aj do prezidentského paláca. Komunikácia s premiérom však začína byť čoraz viac komplikovanejšia.


K rozkolu prezidentky a premiéra došlo, keď Čaputová v rádiu Express otvorene povedala, že celoplošné testovanie by malo byť dobrovoľné. Tieto slová nepríjemne prekvapili Igora Matoviča, ktorý zrejme dúfal, že hlava štátu podporí jeho pandemický plán. Nemohol sa viac mýliť.

 

Najnovšie sa objavila v politickej relácií O 5 minút 12 v televízií RTVS, pričom podľa jej slov komunikácia vlády smerom k verejnosti nie je najšťastnejšia. Dokonca aj ona sama má problém skontaktovať sa s predsedom strany OĽaNO. „Premiér má odo mňa tri sms správy, na ktoré v priebehu decembra nereagoval,“ otvorene povedala a jedným dychom dodala, že s inými ministrami je v intenzívnom kontakte.

 

Matovič na slová Čaputovej zareagoval na tlačovej konferencií, kde oznámil, že si s prezidentkou od roku 2018 vymenil 140 sms správ. Taktiež uviedol, že posledné správy považoval iba za informatívne a nemal potrebu na ne reagovať. ,,Mrzí ma to, ale neviem, ono sa to poddá,“ vyhlásil, čím ukončil debatu o kontakte s vplyvnou blondínkou.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak