Type to search

POLITIKA

Fico zaútočil na Čaputovú s Matovičom: “Je to šialené!” Neuveríte, čo na nich vytiahol

Bývalý premiér a poslanec NR SR Robert Fico ostro kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú. Tvrdí, že podpisuje šialené  zákony, ktoré okrem iného porušujú ľudské práva.


Podľa Fica vládna koalícia schválila 8 noviel zákona, ktoré neboli v poriadku. Kto (z prítomných poslancov) vedel, o čom sa hlasuje?“ kritizoval koaličných poslancov. Vraj ani poriadne nevedeli, o čo ide. Obvinil tiež premiéra, že robí biznis s antigénovými testami a s podnikateľmi, ktorí ich ponúkajú.

 

„Nechápem, ako pani prezidentka mohla takýto zákon podpísať,“ vyjadril sa poslanec Fico. Prezidentka by podľa neho mala využiť právo veta a vrátiť zákon do parlamentu. „Vypichol“ hlavne dve novely, ktoré sa mu nepáčia: o službách zamestnanosti a novelizácia o verejnom obstarávaní.

 

Ako sa môže stať, že prechádzajú zákony, ktoré zasahujú do transparentnosti, pýtal sa na tlačovej konferencii Robert Fico. „Jediný, kto môže zákon vrátiť do parlamentu, je pani prezidentka,“ dodal. Vyhlásil, že v budúcnosti bude dopredu varovať prezidentku, na ktoré zákony si má dávať podľa strany Smer pozor.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak