Type to search

POLITIKA

Pellegrini vyšiel s pravdou von a KRITIZUJE vládu: “Sú to zlí, pomstychtiví ľudia!”

Strana Hlas-SD bude pokračovať vo svojom zámere vyvolať referendum o predčasných voľbách do Národnej rady aj napriek negatívnym stanoviskám niektorých politických strán. Uviedol to v podcaste líder strany Peter Pellegrini, ktorý očakáva vytvorenie petičného výboru už v najbližších dňoch


Pellegrini trvá na realizácii referenda. „Samozrejme, že áno. Viete, to boli také niektoré reakcie, ako keď niekomu zoberú na pieskovisku vedierko. Ja si myslím, že tu má ísť ješitnosť bokom alebo nejaké egá. Tu ide o výsledok. Keďže nikto nerobil nič, my sme podali pomocnú ruku, nič viac. Budeme v tom pokračovať bez ohľadu na tieto reakcie.“

 

„Mal som pocit, ako keby všetci s referendom súhlasili a všetci tomu aj vyjadrovali podporu, len akosi nikto sa nemal k činu. Keďže ja som nechcel robiť žiadne zákulisné dohody a tváriť sa, že oslovíme nejaké organizácie, aby sa tie akože nezávisle bez účasti politikov vyhlásili za lídrov celého petičného výboru, my sme sa rozhodli, že Hlas by mohol byť ten prvý iniciátor,“ vysvetlil Pellegrini.

 

Na otázku, či môžeme očakávať anketárov už tento víkend počas plošného testovania, Pellegrini uviedol, že to bolo pôvodne pripravené, no keďže vláda nerealizuje masívne testovanie v priebehu dvoch dní, ale natiahla to na 9 dní, sa to napokon nestane. Bolo podľa neho „strašne úsmevné“ sledovať hysterickú reakciu vlády, ktorá sa začala vyhrážať policajnými zásahmi. „Ja som nechcel, aby možno niekto, kto s čistým svedomím a úprimne zo srdca chce zbierať podpisy možno iba z vlastnej iniciatívy, bol predmetom nejakej takejto šikany.

 

Dodal, že v súčasnej vláde sú z jeho pohľadu „aj zlí ľudia, ktorí sú pomstychtiví“ a ktorí by podľa neho mohli počas petičnej akcie pripraviť provokáciu. Pellegrini v tejto súvislosti upresnil, že by niekto v tričku Hlasu-SD mohol vyvolať konflikt, aby sa potom z toho stala mediálna téma.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak