Type to search

POLITIKA

Matovič sa PRIZNAL k vine za smrť 4000 ľudí! “Jediná cesta sú predčasné voľby”

Ak sa premiér prizná k vine za smrť 4000 ľudí, mal by po takomto výroku odstúpiť. Ak tak neurobí, vyzvať by ho mali na odchod koaliční partneri. Uviedla to vo svojom stanovisku mimoparlamentná strana Hlas-SD


Strana tak reaguje na vyhlásenie premiéra Igora Matoviča (OĽANO), ktorý sa mal na utorkovej tlačovej konferencii prihlásiť k zodpovednosti za obete nového koronavírusu počas hodnotenia skríningového testovania na ochorenie. „Môžete mi pripisovať týchto 4000 obetí,  ja si ich beriem na svoje ramená,“ vyhlásil premiér.

 

„V slovenskej histórii nebol predseda vlády, ktorý by sa takto priamo priznal k vine za smrť štyroch tisíc ľudí. V spoločnosti, kde funguje elementárna politická kultúra, by okamžite po takomto výroku premiér odstúpil a navždy odišiel z verejného života. A pokiaľ by to neurobil, k jeho odstúpeniu by ho prinútili jeho koaliční partneri,“ reagoval na premiérové slová predseda strany Peter Pellegrini (nezaradený).

 

Podľa jeho názoru premiér Igor Matovič posunul všetky hranice toho, čo je v slovenskej politike ešte normálne a jeho koaliční partneri sú jeho priamymi spolupáchateľmi, neschopnými korigovať jeho neprijateľné správanie sa. „Preto sú jedinou cestou pre Slovensko predčasné voľby a odchod tejto vlády do minulosti,“ uviedol Pellegrini v statuse.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak