Type to search

POLITIKA

Spoločná minulosť Kollára s Lipšicom? TOTO Kollár odkazuje špeciálnemu prokurátorovi!

Edita Silna
Edita Silna feb 15

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) otvorene prehovoril o Danielovi Lipšicovi.


Hnutie podľa neho svojho kandidáta na špeciálneho prokurátora nemalo. Všetkých štyroch kandidátov navrhnutých však považovalo za kvalitných. „Zo všetkých kandidátov na špeciálneho prokurátora by mi bolo jedno, kto by sa ním stal, všetci boli kvalitní,“ uviedol Kollár.

 

Politická minulosť Lipšica mu neprekáža. „Tykáme si, lebo sme boli kolegovia v parlamente, ale nie sme priatelia. Nie je to človek, ktorému by som volal, keby som chcel nejakú nadštandardnú službu, v  tomto je veľmi striktný,“ zdôraznil Kollár.

 

Bojovník proti podsvetiu Daniel Lipšic zloží sľub do rúk predsedu Národnej rady Borisa Kollára.Do funkcie špeciálneho prokurátora nastupuje Daniel Lipšic. Počas sedemročného pôsobenia v tejto pozícii chce podľa vlastných slov využiť unikátnu šancu vyčistiť Augiášov chliev. Zo strany Daniela Lipšica to bola v rámci jeho predvolebnej prezentácie zaujímavá voľba frazeologizmu. Augiášov chliev totiž čistil najväčší hrdina antického sveta Herakles.

 

Nevedno, či sa bývalý politik a dvojnásobný minister, ktorý každé pôsobenie vo vláde ukončil ešte pred vypršaním funkčného obdobia, skutočne cíti ako novodobý slovenský hrdina. Faktom však je, že do súboja o post špeciálneho prokurátora sa pustil napriek námietkam odbornej verejnosti či známych mimovládnych organizácií. Pre mnohých sa tak stal len ďalším z radu kontroverzne vnímaných kandidátov.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak