Type to search

POLITIKA

“Riadil to priamo premiér!” Odborník OBVINIL Matoviča: TOTO Igora položí na kolená

Premiér Igor Matovič sa v RTVS venoval aj ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi. Ten má vraj premiérovi odpovedať na otázku, prečo Slovensko kúpilo milión nepotrebných testov. Bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek vysvetlil, že za nákup môže sám Matovič!


Spor o nákup antigénových testov nemá konca. Nakupovať ich môže okrem pár ministerstiev aj Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR). Pripomenul to aj sám Matovič: „Nakupovať testy môže aj SŠHR, ktorá ich nakupovala pred celoplošným testovaním.“ Premiér sa vraj preto bude pýtať Sulíka, načo nám teraz bude milión absolútne nekvalitných testov, ktoré nakúpili. „Ja by som  nimi ani psa netestoval. Tie testy sú naozaj šmejd,“ povedal Matovič.

 

SŠHR spadá pod rezort ministerstva hospodárstva, teda pod Sulíka. Šátek však pripomenul, ako to s prvým nákupom antigénových testov bolo: „Všetci vieme podľa informácií od Matoviča, že sa obával prezradenia záujmu Slovenska nakúpiť AG testy a preto sa pod jeho vedením diali prípravné práce na ich nakúpenie.“ Podľa exvyšetrovateľa preto Sulík nemal s ich nákupom nič spoločné. „Riadil to priamo Matovič,“ napísal Šátek na sociálnej sieti.

 

Odborník si myslí, že milión nepoužiteľných testov sa vtedy zakúpilo pod riadením samotného Matoviča, čo vraj nepriamo naznačil aj šéf SŠHR Ján Rudolf. „Sulík nakupoval antigénové testy neskôr. Prvá časť dodávky z nákupu sa realizovala 4. januára 2021. Čiže tieto testy nemajú nič spoločné s tým nepoužiteľným miliónom testov,“ konštatuje Šátek. Exvyšetrovateľovi sa preto zdá, že Matovič chce v panike prehodiť svoju zodpovednosť na Sulíka: „To je smiešny pokus. Nakoniec ho tie lži dobehnú. Inak by sa týmito testami od Matoviča ani Matovič neotestoval.“


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak